Santcugatencs a la manifestació de Madrid


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 22/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Va ser molt brillant la representació de Sant Cugat a la manifestació independentista del 16 de març passat, a Madrid, contra el judici-farsa que s'hi està celebrant, en què la meitat de l'anterior govern de Catalunya, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, respectivament, i Carme Forcadell, presidenta del Parlament, es veuen acusats de delictes absolutament inventats per les clavegueres de l'Estat espanyol per emmordassar i emmanillar Catalunya.

Dels 520 autocars que s'hi van desplaçar, set eren santcugatencs. Tanmateix, no tots els catalans que hi van anar ho feien en autocar. Molts altres van optar per fer-ho en tren, d'altres en avió i d'altres en vehicle privat. És obvi que cap manifestació, per multitudinària que sigui (a Catalunya les fem de dos milions de persones), no farà canviar ni un mil·límetre la política ultranacionalista espanyola i totalitària de l'Estat espanyol. La 'cerrazón' que el caracteritza en matèria de llibertats i de cultura democràtica l'incapacita per entendre un dels principis bàsics dels drets humans: el dret a l'autodeterminació dels pobles. Però calia fer aquesta manifestació, perquè Espanya no és una nació, Espanya és una presó, una presó en la qual es pretén que Catalunya romangui tancada fins a la fi del món en la mateixa mesura que en altres moments de la història hom pretenia que els negres i les dones fossin ciutadans de segona amb drets inferiors als ciutadans de primera, que eren els blancs i els homes.

El temps, per sort, acaba deixant retratats la tirania i els supremacismes. Només cal mirar el curs de la història. I és que els col·lectius i les col·lectivitats oprimides no renuncien mai als seus drets i persisteixen i persisteixen sense defallir fins que la tirania acaba caient sota el pes de les reivindicacions justes i nobles. Cap judici-farsa, per tant, cap empresonament, cap condemna, cap càrrega policial espanyola contra ciutadans pacífics i indefensos no aturarà la lluita de Catalunya per la seva llibertat. I fruit d'això, Catalunya serà lliure. Agradi o no agradi a Espanya, Catalunya serà lliure, i, com a tal, tindrà veu i vot a les Nacions Unides.

La meva felicitació, doncs, a l'ANC, a Òmnium Cultural i als grups parlamentaris JxCat, ERC i la CUP per la convocatòria d'aquesta manifestació que va aplegar més de 100.000 persones i a la qual també van assistir el president Torra i l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. La idea de la manifestació era sensibilitzar els espanyols demòcrates que veuen silenciada la seva veu pels mitjans de comunicació d’aquell país. Uns mitjans que, en un 99%, tenen una ideologia ultranacionalista espanyola i amaguen les barbaritats que Espanya està cometent contra el poble català. Es tracta, doncs, que els espanyols que creuen en els drets humans plantin cara a un Estat que no sols els ignora, sinó que els denigra i els avergonyeix. Els denigra i avergonyeix, perquè ells volen anar pel món com a ciutadans d'un Estat democràtic, no pas com pas com a súbdits de l'Estat totalitari del sud d'Europa, que és el que és Espanya.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.