Recta final


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 18/abr/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns hem viscut el penúltim Ple ordinari del mandat. El darrer serà just una setmana abans de les eleccions del 26 de maig, en plena recta final de la campanya electoral. En aquests darrers plens ja hem patit la tàctica partidista d'alguns grups municipals i, alhora, s'ha constatat que aquest govern ha tancat un final de cicle.

Les eleccions que tindran lloc el proper 28 d'abril i que ens hem trobat de sorpresa al mig d'aquesta cursa municipal han accentuat el dramatisme esperpèntic de les forces monàrquiques. Ells es defineixen com a constitucionalistes malgrat que hi ha articles de la seva sacrosanta constitució que ni compleixen, de fet alguns ni recorden que existeixen. Per a exemple, l'article 14 que diu que els espanyols són iguals davant la llei o el 47 que considera l'habitatge un dret per a tothom.

Ja fa alguns plens que hem de suportar els constants embats dels representants de Cs i del representant del PP, que a falta de saber què necessiten les persones de Sant Cugat, aposten per atiar la crispació i l'enfrontament. Sembla mentida que pensin que parlant tot el sant dia de llaços grocs, pancartes que demanen la llibertat dels presos polítics, de la immersió lingüística o de les subvencions a Òmnium Cultural, la gent de Sant Cugat els hi farà confiança. Suposo que aquest deu ser el seu programa electoral per a les eleccions del 26M. Molt santcugatenc tot plegat.

D'altra banda aquest final de mandat està resultant agònic per a l'actual equip de govern. Costa trobar una iniciativa que el PDeCAT hagi dut a terme en aquests quatre anys per tal de millorar la vida dels santcugatencs i santcugatenques, però certament des del passat mes de juny aquest govern ha perdut el rumb i literalment va a la deriva.

Després de 32 anys de govern, on la majoria dels actuals regidors i regidores n'han estat formant part, començant per l'alcaldessa Carmela Fortuny, el projecte “convergent” s'ha esgotat i no en tenen cap per al futur immediat. Per si això no fos prou, la gestió del dia a dia d'aquest Ajuntament va cada vegada pitjor. Pressupostos que no s'aproven a temps, concursos públics que s'han de suspendre perquè estan carregats d'irregularitats i errors garrafals, modificacions del planejament urbanístic que no tenen prou consens i cal retirar-los de l'ordre del dia al mig d'un ple i convocar-ne un d'extraordinari in extremis abans no finalitzi el mandat, desgavell a Promusa i un llarg etc.

Som a la recta final d'aquest mandat, dit d'una altra manera, som a les portes del proper. L'ambient polític està carregat, les enquestes treuen fum i abans haurem de votar unes eleccions a les Corts Generals amb candidats a la presó com és el cas del nostre veí, el Raül Romeva. Pensem en el país, en Sant Cugat i sobretot en les persones que mereixen que els governin amb rigor, honestedat i esperança. La gent d'ERC-MES estem a punt per fer el pas. Tenim les propostes, les persones i la il·lusió per impulsar Sant Cugat a ser una ciutat moderna, capdavantera i sobretot una ciutat per a tothom.

Mireia Ingla és la portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.