Explicació raonada de l'entesa amb Susanna Casta


  • Comparteix:

francesc.cardoner

Francesc Cardoner


Publicat: el 20/abr/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'octubre de 2018, amb la intenció de crear participació per definir el millor per a Valldoreix, vaig fer saber mitjançant una nota de premsa, la qual va ser publicada a tots els mitjans locals, la meva intenció de presentar-me a les eleccions municipals a Valldoreix per treballar per millorar el nostre poble. En aquell moment encara cap formació s'havia pronunciat públicament sobre els seus candidats, llevat de Josep Puig que en un ple havia afirmat i votat a favor de no tornar-se a presentar, i per tant era factible el diàleg constructiu entre diferents formacions polítiques.

Des de llavors he mantingut diversos contactes amb les diverses formacions polítiques presents a Valldoreix per intentar aconseguir un ambient de diàleg i entesa, sense enfrontaments, i unir esforços per al bé comú. Quan va aparèixer Primàries per Catalunya amb la intenció d’unir diverses llistes vers un mateix objectiu de país, vaig veure l’oportunitat de participar en un debat constructiu vers un mateix objectiu nacional, i pel nostre poble de Valldoreix, però vaig ser l’únic candidat per Valldoreix, i vaig resultar elegit per 'soledat'. En el cas de Sant Cugat, i altres ciutats, sí que hi ha hagut diversos particulars que s’hi han presentat, però cap de les llistes actives en la política s’hi van adherir.

Aquest bloqueig per interessos partidistes de part de dirigents polítics em va fer plantejar seriosament la conveniència de retirar la meva candidatura per evitar l’efecte contrari de l’inicialment anhelat. Calia fer autocrítica i meditar si té sentit aferrar-se a una opció, que no ha assolit el seu objectiu, malgrat que no hagi estat per causa meva. Però l’objectiu és vàlid i desitjable, és bo per a la nostra societat i crec que la gent el desitja. Després de la reflexió interna vaig decidir fer un segon intent i seguir col·laborant amb primàries perquè el programa electoral de Primàries s’està fent a través de la participació de tots els inscrits, i tenia l’esperança que el poble revoqués l’apatia dels polítics.

Però no hem aconseguit moure significativament la gent; la majoria de gent està cansada de les promeses incomplertes d’antics polítics que utilitzen la participació per justificar les seves aspiracions. El futur de la democràcia del nostre país de ben segur serà el model suís, on la participació és eficaç i volguda, però abans cal que la ciutadania comprovi que la participació és una eina efectiva, i això només serà possible si hi ha polítics que realitzin participació real i eficaç, començant per la política local, on la participació és més plausible. Per tant, cal que en les properes eleccions siguin elegits polítics que hagin demostrat saber escoltar i adaptar-se a diverses sensibilitats, que és la base d’una participació efectiva.

A més, cal que els polítics siguem capaços de retirar-nos dels primers llocs i seguir treballant des d’un segon terme, posant-nos al servei de la gent. Per això he decidit retirar la meva candidatura a presidenciable per la EMD de Valldoreix i recolzar a aquella candidata que ha demostrat capacitat d’escoltar i incorporar en el seu programa les propostes que li he fet arribar, en alguns casos -com no pot ser d’altra manera- modificant a millorar la proposta que jo havia fet. Aquesta persona, és la Susanna Casta, actualment independent, i que encapçala la candidatura del PSC.

Després de parlar profundament amb la Susanna m’he adonat que el seu ideal pel poble de Valldoreix és molt similar al meu. Volem assolir un poble centrat en la persona, on la llibertat i la igualtat vertebrin la societat i tot valldoreixenc pugui participar en les accions polítiques segons desitgi. L’economia és l’eina que ens permet l’intercanvi material entre persones i cal ser curosos en la seva gestió primant l’eficàcia de les actuacions.

Per la seva banda el PSC, desitja una societat on les persones col·laborem entre nosaltres independentment de si són o no independentistes, i igualment com ha fet en el darrer mandat a Sant Cugat vol realitzar una política d’entesa, que arraconi l’enfrontament col·laborarant amb sensibilitats diverses, i per tant acull la meva col·laboració com a independent. L’acord preveu que jo sigui suplent de la Susanna Casta a Valldoreix però no es defineix res sobre les possibles vocalies, quedant oberta la meva designació com a vocal de Valldoreix a futures converses i reunions de treball fins i tot amb altres formacions polítiques, evitant així suspicàcies d'interessos particulars.

Resumint, retiro la meva candidatura a president de la EMD i m’integro a la candidatura de la Susanna Casta, amb l’objectiu d’aconseguir un Valldoreix millor i especialment més humà, on la col·laboració sigui el tret principal, sense que això impliqui anar en contra d’altres candidatures.

FRANCESC CARDONER és membre de la candidatura del PSC a Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.