Per a la reflexió


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 27/abr/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui dissabte dia de reflexió no es pot demanar el vot. Precisament és un dia per pensar allò que et pugui fer decidir. Avui és un dia prou important perquè aquelles persones que encara no ho han decidit facin aquesta reflexió.

Crec que un mateix ha de saber quin són els valors amb els quals s'identifica i vol posar-hi la confiança, i ha de pensar si això ho fa amb aquells que fan que un país avanci, amb aquells que poden representar una marxa enrere o entre aquells que prefereixen paralitzar-ho tot.

Els socialistes defensem una Espanya, una Catalunya i un Sant Cugat on totes les persones que hi formem part ens sentim còmodes, respectant la identitat de tots i el fet diferencial. Volem un Estat i un país divers, plural, dialogant, obert, modern, feminista, just, ecologista i on tothom hi visqui amb llibertat, concòrdia i respecte.

Crec que també hem de decidir si volem donar el suport per aquells que aposten per la igualtat d'oportunitats, a dones i homes, a joves i grans, si volem que aquells que ens representin volen treballar pel progrés social i per l'impuls cap a la transició energètica en una clara aposta per la lluita contra el canvi climàtic, també hem de reflexionar sobre aquells que poden garantir la societat del benestar i assegurar el sistema de pensions, aquells que saben que la reducció de la bretxa salarial, la redistribució de la riquesa i a la vegada garantir les condicions necessàries per a l'emprenedoria, l'apoderament dels autònoms i el teixit productiu.

Pensar en aquells que tenen com a centre de les seves polítiques les persones és fàcil, aquells que porten dècades intentant des del seu posicionament polític la transformació de la societat, millorant l'educació igualitària, la sanitat, les prestacions socials, les llibertats individuals i col·lectives, aquells que en temps foscos d'etapes de la nostra història van portar la seva lluita fins als extrems per defensar l'equiparació salarial, la dignificació de la feina, la igualtat entre les dones i els homes i progressar en drets.

Per això si volem continuar i mirar endavant i no volem retrocedir, si rebutgem la confrontació i sortir del bloqueig en que estem immersos, i que ens paralitzen qüestions tant bàsiques com serveis essencials i necessitats primàries per a la nostra ciutadania. Els socialistes ho tenim clar: volem poder continuar treballant per garantint la cohesió social, retornar a la pau social i a la convivència, volem seguir apostant pel diàleg, el consens, el pacte i a negociació com eines per defensar la diversitat ideològica, i la pluralitat territorial. Mirant de recuperar la dignitat i el respecte en la política, perquè creiem que ho hem de fer entre tots.

Quan hem governat l'Estat i el nostre país sempre s'ha fet un salt endavant en justícia social, només mencionar algunes d'aquestes qüestions que avui semblen oblidades o ens les volen vendre com a fruit de les polítiques d'altres: la llei de la sanitat universal, la de la dependència, de la igualtat i reconeixement del matrimoni entre persones del mateix sexe, la llei de la igualtat, contra la violència masclista, la llei antitabac, avortament, de la memòria històrica, de l'economia sostenible, l'augment més elevat del salari mínim, l'aposta per les universitats i la investigació, reequilibrar els impostos perquè qui més tingui més solidari ha de ser... I ara sens dubte tenim ganes de seguir contribuint a aquest progrés, tenim ganes d'acabar amb la precarietat, ganes de lluitar contra les desigualtats des dels valors socialdemòcrates i de justícia social, per poder recohesionar el nostre país i tornar a la convivència com a base de les relacions entre persones i col·lectius de la nostra societat. Per tot això i molt més, treballarem.

PERE SOLER és portaveu municipal i alcaldable del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.