A punt d'estrenar el nou ajuntament


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 3/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Bon dia, Alcaldessa. Felicitacions'. 'Bon dia, Montse. Preparada?'. 'Quina sort que a Sant Cugat no tenim la dificultat que tenen per l'alcaldia a Barcelona. És clar que ja se sap! A l'haver-hi empat la cosa és més difícil'. 'Tens raó, Montse. Ja que em parles de Barcelona has de saber que nosaltres (Junts per Catalunya), per coherència, farem costat al candidat Sr. Maragall'.

Aquest és un fragment d'una conversa de carrer de la Carmela Fortuny i la Montse, 3 dies després de les eleccions municipals. Però què ens ha dit la gent de Sant Cugat amb el seu vot?

Les tres llistes més votades (Junts per Sant Cugat, ERC-MES i PSC) introdueixen matisos al model de ciutat, per bé que hi estan d'acord. Aprofundir, impulsar, transformar... són els matisos que introdueixen les tres visions de cara al nou rumb de la ciutat.

Tot i que la llista més votada ha estat la de Junts per Sant Cugat (sobrepassant en més de 3.500 vots la següent proposta d'ERC-MES) el sentit comú ens diu que hem d'arribar a un acord, a poder ser de govern, que incorpori aquests matisos que cal introduir. Ens ho diu la gran crescuda experimentada per ERC-MES en la confiança de la gent de Sant Cugat. Ja s'ha fet públic que les dues formacions n'estem parlant i, per la nostra banda, aquesta entesa ens semblaria una interpretació natural dels resultats de les eleccions.

La proposta del PSC ha rebut també un important augment. Ara bé, a la gent de Sant Cugat l'interessa la ciutat però també l'interessa el país. Fixem-nos, per exemple, com ha votat a les europees o recordem l'àmplia participació en les votacions de l'1 d'octubre. D'aquí que, calenta encara la suspensió del nostre veí Sr. Raül Romeva al Senat, ens és impossible pensar que a dia d'avui podem formar govern amb el PSC. Altra cosa és que puguin tenir responsabilitats en alguns àmbits de la gestió de la ciutat, en els quals sempre han demostrat un bon fer.

Encarem, doncs, amb confiança aquests darrers dies de converses i esperem que sabrem interpretar correctament el que la gent de Sant Cugat ha dit. Que el nou ajuntament, que es constituirà el dia 15 de juny, segueixi fent prosperar la ciutat i la vida dels que hi vivim. Això, n'estic segur, és el que volem tots.

JOAN PUiGDOMÈNECH és regidor electe de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.