El que va poder ser a Valldoreix


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta


Publicat: el 5/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant aquesta setmana tots hem tingut temps de reflexionar sobre els resultats de les últimes eleccions municipals a Valldoreix i ara que ha tornat a les nostres vides la serenitat deixant en l'oblit els nervis de la campanya és moment de treure conclusions. La més evident és que el Sr. Josep Puig obté el seu millor resultat com a presidenciable a Valldoreix, però la força que li dóna suport, Junts per Valldoreix, punxa quedant-se en minoria per formar govern i depenent del suport d'algun 'verso suelto' que els podria fer caminar pels nou cercles de l'infern o donar-los un mandat plàcid.

Un cop dit això parlem de Guanyem Valldoreix amb en Xavier Humet de presidenciable, que va ser fins diumenge a les onze de la nit, la candidatura que segons els mitjans de comunicació tenia més possibilitats de emportar-se la presidència. Guanyem Valldoreix es va constituir en un bloc d'esquerres al que l'absència del PSC - ja explicarem més endavant els motius - li feia perdre la seva transversalitat, quedant-se en una esquerra independentista, el que li donava a la seva campanya una lectura més externa i en clau nacional allunyada de les polítiques municipals que defensa el PSC.

El PSC no hi va voler ser en el seu conclave, la candidatura d´esquerres independentista va esgrimir arguments absurds que no tenen cabuda en una Vila com és Valldoreix. I el PSC va optar per presentar una candidatura pròpia i va aconseguir 520 vots que li haguessin anat molt bé al Xavier Humet. Ens van llançar les polítiques nacionals com si fossin un obús i nosaltres elegantment vam escollir un altre camí, el d'escoltar els valldoreixencs i valldoreixenques, i vam sortir guanyant.

La pregunta condicionada que toca fer-nos és: si el PSC s'hagués integrat en la candidatura Guanyem Valldoreix, valorant el que realment importa a la Vila - Pla d'equipaments, seguretat, estat actual del poble, cultura, esport i tantes altres coses que importen - i no la política estatal i nacional, seria ara el Sr. Puig el futur president de Valldoreix per tercer mandat consecutiu? O ho seria algun representant d'aquesta candidatura conjunta, aleshores sí, unitària d'esquerres?

Segur que molts us posareu les mans al cap, davant el transvasament exacte de vots d'una candidatura a una altra i us dono la raó, però al Sr. Humet (1301) li faltaven només 204 vots per igualar al Sr. Puig (1505) que són menys de la meitat que va treure la candidata del partit socialista (520), Susanna Casta - o sigui jo. Cal suposar que amb la meitat dels vots del Partit Socialista (260), si el PSC hagués anat juntament amb Guanyem Valldoreix, s'hagués guanyat al Sr. Puig? Evidentment sí!, com es demostra amb unes simples nocions de matemàtiques.

Hauria estat un bon punt per al PSC? Rotundament no. Per això faig una valoració molt inferior a l'aconseguit, perquè crec sincerament que ens hagués penalitzat. Com a candidata del PSC he de donar les gràcies en aquests caps pensants que ens van excloure de la candidatura del Sr. Humet, al que considero una persona sincera, intel·ligent i bon professional que hagués pogut ser un excel·lent president de Valldoreix, i que ens van deixar al nostre lliure albir per aconseguir 520 vots a la presidència de l'EMD i una vocalia (412 vots) que és el principi del futur èxit contundent del Partit dels Socialistes a Valldoreix.

SUSANNA CASTA és membre del PSC de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.