Festa Major


  • Comparteix:

marti.pachame

Martí Pachamé


Publicat: el 20/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Enguany la Festa Major de Sant Cugat la celebrarem just després d'un intens període electoral. Portem des del mes d'abril debatent, parlant, discutint sobre el futur més proper d'Espanya, d'Europa i de Sant Cugat. Hem tingut moltes oportunitats per confrontar les nostres respectives formes d'arreglar-ho tot i perquè els electors donessin la confiança a un o l'altre. Han estat vora tres mesos de permanent tensió política, i encara no s'ha acabat, doncs queda pendent la formació del govern a Espanya per acabar de tancar tot el procés complert.

Però, ara per ara, el que tenim a tocar més a prop és la celebració de la nostra Festa Major. La tenim a tocar i això hauria de ser un motiu de joia i alegria, s'obre un període, més curt que llarg, on el que hauria de predominar hauria de ser la gresca i la xerinola. Hauríem de deixar de banda les rancúnies acumulades de tot aquest mesos enrere i ser capaços de mirar més enllà i de veure a veïns i veïnes on fins ara veiem adversaris polítics.

La Festa Major és un model festiu molt habitual en els nostres pobles i ciutats i té una funció molt evident, relligar la comunitat local, fent que tots hi puguin participar i gaudir d'ella. Aquest model festiu pretén que en un mateix espai temporal i físic, tots els membres que hi conviuen, tots els sectors i generacions, puguin reconèixer-s'hi per poder tenir records i vivències comuns.

Seria de desitjar que aquesta Festa Major i les properes vinguin de la mà de Teoría, la deessa dels espectacles i les festes a l'antiga Grècia, i com en aquells temps llunyans, les festes siguin per celebrar els temps de pau i prosperitat.

També fóra bo i aquest és el centre de la qüestió, que tots plegats penséssim més en com passar-ho el millor possible i ens deixéssim de proclames partidistes que sols pretenen monopolitzar els espais públics, espais que han de ser de tots i nos sols d'uns quants.

Respectar i ser respectat, aquesta és la base de la nostre democràcia. Passem-ho bé i gaudim de la Festa Major, que temps per discutir sempre n'hi ha.

MARTÍ PACHAMÉ és membre de l'agrupació de Ciutadans (Cs) Sant Cugat i diputat al Parlament de Catalunya



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.