Canvi a Sant Cugat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 21/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissabte passat vam donar un gir a Sant Cugat després de 32 anys d’un mateix govern, d’una mateixa forma de fer. Des del dissabte 15 de juny, a la nostra ciutat hi tenim un nou govern, un canvi tan important com necessari.

Les tres forces polítiques que ara som al govern de la ciutat hem arribat a un acord en clau municipal amb una mirada social imprescindible. Hem cregut indispensable aprofitar l’oportunitat que ens van brindar les darreres eleccions municipals per fer front a tres emergències amb marca local: l’habitacional i, per tant, fent de les polítiques d’habitatge una prioritat per al nou mandat; l’ètica, apostant per la transparència plena i per fer net en una ciutat on l’ombra de la corrupció, el 3% i les males pràctiques encara pesa; i la política, ja que 32 anys d’un mateix govern impregnen dinàmiques en l’adminstració massa viciades i és necessari canviar d’aires.

Així mateix, hem acordat molts altres aspectes en clau de progrés social que tenen a veure amb molts àmbits de la ciutat com ara polítiques juvenils, igualtat en clau feminista, més recursos humans i econòmics per a polítiques socials o la municipalització de l’aigua i d’altres serveis bàsics, entre d’altres prioritats. Alhora, cal estar molt pendents de les dinàmiques globals i, per això, hem acordat prioritzar totes aquelles alternatives energètiques, urbanes i de mobilitat que facin front a l’emergència climàtica que ens pot condicionar el futur immediat.

Comencem una nova etapa, un nou mandat per a un Sant Cugat amb la mirada posada en les persones. Queda clar que el compromís amb la justícia social haurà de vertebrar tota l’acció d’aquest nou govern.

MARCO SIMARRO és regidor de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.