Ni un pas enrere


  • Comparteix:

primaries.sant.cugat

Primàries Sant Cugat


Publicat: el 21/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Benvolguts/udes ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat, som molts els que ens vam sentir enganyats el passat dissabte 15 de juny veient com es constituïa l'Ajuntament de la nostra vila. Va ser tota una declaració de deslleialtat al que es va assolir l'1 d'octubre de 2017 en què, contra tot pronòstic, la ciutadania va provocar la fallida de l'Estat espanyol en territori català. Un dels més multitudinaris moviments socials pacífics de tots els temps va ser capaç d'auto organitzar-se més enllà dels lideratges dels partits polítics i els governs. L'1-O de 2017 ha quedat doncs gravat en el disc dur de la Història.

Gairebé dos anys després, les eines de repressió política i jurídica de l'Estat han provocat centenars de persones encausades, preses polítiques i exiliades, així com un increment de l'ofec econòmic, cultural i mediàtic a que el nostre país està sotmès ja permanentment.

Malgrat això, la nostra conjura per assolir la llibertat no té marxa enrere, és tant sols qüestió de temps. I aquest temps vindrà determinat, en més o menys mesura, pel fet que l'imaginari col·lectiu sigui conscient que cal eliminar els lideratges polítics actuals que han transformat la maquinària de partits en instruments contraris als desitjos sobirans d'independència del propi poble al que haurien d'obeir i ser-ne fidels. L'engany cada vegada és més patent i l'afectació a la dignitat més evident. Els missatges de coratge apel·lant als propis companys i companyes represaliats no serveixen ni per blanquejar consciències.

Així doncs, els nostres partits polítics han prioritzat les seves estratègies de manteniment orgànic i les ambicions personals dels qui formen part dels respectius nuclis durs de presa de decisions, encara que la moneda de canvi sigui menystenir els desitjos del poble al que haurien de representar. Els pactes municipals arreu del territori amb els partits del 155 pesaran per sempre més com una llosa que no els deixarà impunes.

Alguns ja feia temps que estàvem allunyats de la maquinària política i vam intentar constituir un moviment cívic i polític més ampli que ens permetés canalitzar el poder de la gent i acostar-nos als anhels d'independència; i així va sorgir el moviment Primàries arreu de Catalunya. Les darreres municipals han representat la primera experiència electoral, que ens han situat com a cinquena força política catalana, tot i que a Sant Cugat no hem obtingut l'èxit desitjat. Però som aquí per continuar lluitant convençuts que si tots ho volem, ho podem aconseguir. Volem fugir de la desmobilització del vot i del desencís a que ens aboquen els darrers pactes de la vergonya. Hem vingut per quedar-nos i per tornar a fer un 3 d'octubre tantes vegades com calgui fins aconseguir la victòria definitiva.

Si creus que val la pena et convidem el proper dimecres 26 de juny a dos quarts de vuit a la Sala Noble del Casal Torreblanca (av. Del Pla de Vinyet, 81-85). Farem una assemblea oberta a tothom per donar sortida, més enllà dels partits, a les nostres ànsies de llibertat.

MARGA CODINA i CLARA FORN, ciutadanes i impulsores de Primàries Catalunya - Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.