Quan el PP viola la llei a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 12/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les darreres eleccions municipals han suposat un autèntic daltabaix per al Partit Popular a Sant Cugat. A Catalunya també, per descomptat, però a Sant Cugat li han estat devastadores. Com sabem, els dos partits d'ultradreta que hi havia en el mandat anterior, PP i Ciudadanos, s'han situat entre la desaparició i la marginalitat: el PP ha estat literalment expulsat del consistori, i Ciudadanos s'ha quedat amb els tres regidors que ja tenia. Un dels trets que caracteritza la ultradreta arreu del món és que ho fonamenta tot en la llei. La llei, per a ells, ho és tot. No pas la justícia. La llei, la llei, la llei... I té la seva lògica, atès que 'ultradreta' i 'justícia' són concepcions de la vida completament antagòniques. Amb lleis antidemocràtiques a la mà es poden violar els drets humans, amb la justícia no. Cal, per tant, subordinar la justícia a la llei, no pas a l'inrevés, que és com hauria de ser.

Heus aquí perquè la Fiscalia i la Junta Electoral Central espanyoles, a instàncies de PP i Ciudadanos, persegueixen el president Torra, acusant-lo d'incomplir la llei no retirant del Palau de la Generalitat una pancarta en defensa dels drets humans (demanda de llibertat per a presos polítics i exiliats), en el 'termini dictat', i, en canvi, fan els ulls grossos davant el flagrant incompliment de la llei per part del Partit Popular a Sant Cugat.

Vejam què diu l'article 53 de la Llei Electoral espanyola: 'No es pot difondre propaganda electoral un cop la campanya hagi legalment acabat'. I les penes a les autoritats i els partits que infringeixin les normes quant a cartells electorals poden ser de tres mesos a un any de presó. Doncs bé, transcorreguts gairebé dos mesos després de les eleccions del 26 de maig, el Partit Popular es nega a retirar els seus cartells electorals a Sant Cugat. Jo, personalment, m'he encarregat de fotografiar-los per difondre'ls a la xarxa.

Aquest és el partit que té la paraula 'llei' a flor de llavis. Ves per on, els qui acusen el president Torra de desobediència i demanen per a ell penes econòmiques, d'inhabilitació o d'empresonament, són els mateixos que violen la llei sobre la qual sustenten l'acusació. El senyor Álvaro Benejam i el PP no han de témer res, però. Els demòcrates no inhabilitem ni empresonem els qui no pensen com nosaltres. Ni tan sols aquells que pretenen imposar-nos el pensament únic, ultranacionalista i totalitari de la 'unidad de España'.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.