Investidura perquè Espanya avanci


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà


Publicat: el 24/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem a la setmana en la qual el President del Govern en funcions Pedro Sánchez se sotmetrà a una sessió d´investidura per tornar a ser President. S´ha parlat molt en les darreres setmanes, dies i hores sobre la possibilitat que finalment Pedro Sánchez no rebi el suport necessari per revalidar el càrrec de President. La veritat és que els 123 escons socialistes fan que s´hagi de buscar un soci de govern per tenir un govern sòlid. El fet és que només el suport d'Unides Podemos tampoc suma majoria absoluta per poder governar i aprovar urgentment uns pressupostos generals tan importants per a Catalunya.

Caldrà cintura política per poder tirar endavant la investidura, buscar complicitats amb partits d´esquerres, com Compromís i Esquerra Republicana, i buscar el suport dels nacionalistes bascos i de Junts per Catalunya.
Pedro Sánchez amb el seu discurs vol posar en valor que Espanya té molt potencial entre els seus ciutadans i que cal un creixement econòmic favorable. Ara és el moment perquè Espanya faci els canvis estructurals que necessita per posar-se a l´avantguarda d´Europa.

En el darrer any ja s´han palpat aquests canvis després de set anys molt difícils per a la classe treballadora amb les retallades del PP. Confio en un govern potent i preparat com l´actual, que per talent és el millor de la història i això provoca l´enveja de molts països. El govern en funcions que tenim en el seu moment va ser molt esperançador i no sols perquè hi havia més dones que homes, sinó perquè el nivell intel·lectual dels i les ministres era una cosa quasi mai vista a Espanya i més després dels ministres de Rajoy, Wert, Zoido, Fatima Báñez, Fernandez Diaz...

Per això votar favorablement en la investidura de Pedro Sánchez és votar pel futur, per fer callar aquests tòpics que Espanya no pot ser un país punter en molts sectors, perquè talent i formació entre els que hi vivim hi ha i molt i ara és el moment de fer aquest gran pas.

Per tant aquelles formacions que ja han decidit votar en contra de Pedro Sánchez, el PP, Ciutadans i VOX, estan donant un missatge que no volen que Espanya avanci, no volen tampoc contribuir en els canvis i les reformes que necessita aquest país, volen el bloqueig institucional, tornar al passat, no fer complir la llei de memòria històrica, limitar les llibertats de les persones. On ha quedat 'Los Hombres de Estado' o amb 'Sentido de Estado'?

Endavant Pedro Sánchez per ser investit President i formar un govern que sigui l´esperança per a milions d´espanyols, que generi oportunitats per a tothom i garanteixi la igualtat entre els seus ciutadans. Segur que hi haurà molts reptes per endavant, però podem estar tranquils que amb un home al capdavant com Pedro Sánchez el món ens mirarà amb respecte i amb credibilitat.

FRANCESC AGUILÀ és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.