Can Badal. Valldoreix


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 5/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segueixo insistint en voler fer conèixer la masia dels horrors que tenim a Valldoreix, sí sí, us convido a anar a visitar-la i us adonareu si exagero o no. Una masia amb història i reconeixement i que actualment la decadència i la deixadesa per part del seu propietari, que ni tan sols hi viu, i del 'cuidador' que diu que és l'encarregat de fer-se'n càrrec...no sé ni quan ni com, perquè mireu-vos-la bé, està en fase de runes...

Doncs no insistiria tant si no fos que allà hi viuen animals abandonats: tres gossos de mida petita i de raça caçadora, un gos gran i vell que deu fer de vigilant (em pregunto de què¿?) i diverses aus com galls, gallines i coloms o similars; segur no ho sé ja que estan tots tancats i confinats a l'interior de la masia, i tot el que he pogut esbrinar és gràcies a les meves habilitats motrius per enfilar-me on pugui i visualitzar el drama.

Porto dos anys ben bons darrere aquest 'cas', anant-los a visitar cada setmana i comprovant que els gossos segueixen tancats en una mini parcel·la de pocs metres quadrats i envoltats de les seves pròpies femtes, portant-los salsitxes i ossos i aigua (que l'abeurador que tenen està brut i sempre buit), enfilant-me on puc i fent fotografies a mode de reportatge casolà per si arriba el dia en què el drama sigui prou fort com per poder, per fi, denunciar!!!

I per què no fas res més? Alguna cosa es deurà poder fer, no?

Això mateix, senyors i senyores, les lleis vigents dins el marc del benestar animal no condemnen situacions com aquestes a no ser que el panorama sigui devastador o hi hagi cadàvers o conseqüències nefastes, o sigui, que com em sento amb les mans lligades el meu recurs és fer-ho conèixer públicament escrivint articles als mitjans de comunicació santcugatencs i creuar els dits a l'espera que policia, mossos, regidors de mediambient, agents rurals o qui sigui que pugui fer alguna cosa més, s'arremangui i actuï ja!

Tinc l'esperança que Sant Cugat, auto anomenada 'Ciutat amiga dels animals' aprovada pel ple municipal a través d'una moció presentada per ERC (referència: Cugat.cat 21/11/05), reaccioni d'una vegada a situacions com aquesta, de malauradament queden en l'oblit si no hi ha ningú al darrere burxant i amb prou persistència per donar veu als qui no en tenen.

BIBIANA NAVARRO és membre de las PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.