Carrer, plaça i llibertat


  • Comparteix:

gausacs

Gausacs


Publicat: el 11/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Castellers de Sant Cugat hem sigut presents als actes de la Diada Nacional de Catalunya des dels nostres inicis, per un sentit tant de país com de pertinença a la ciutat, com ho demostra la nostra participació a l'ofrena floral a la plaça Rafael Casanova. Des del 2013, a més, la nostra diada ha passat a ser una jornada marcada al nostre calendari, quan l'ANC i Òmnium Cultural van trobar en els castells un símbol representatiu del reclam de la gran manifestació anual que organitzen ambdues entitats.

No ha sigut fàcil ni directe, per la colla, esdevenir una peça més del moviment d'autodeterminació, posició que va ser debatuda durant molt de temps previ a aparèixer amb estelades en ocasions que se'ns demanava. Des de les consultes del 2009 i 2010 fins les grans manifestacions dels darrers anys, la colla ha volgut fer-se seves les reivindicacions pel dret a decidir, i s'ha demostrat amb la nostra presència a les manifestacions i vies any rere any. I ho seguirà essent mentre la colla vulgui.

La tardor del 2017 va esdevenir per tothom una maregassa de situacions convulses, i per la colla va ser un moment excitant, dur, potent i trist alhora: vam aturar part de la nostra activitat castellera per sortir i ser als carrers, vam ser als col·legis la vigília de l'1 d'octubre i ens vam convertir en colla de 9 el dia després d'aquella proclamació republicana que va durar 155 minuts. Però des d'aquella tardor els Gausacs som una pinya al voltant de Raül Romeva, company de camisa verda que recordem cada dia i cada diada castellera, a qui volem lliure com la resta de presos i preses polítiques i els exiliats, que són lluny de casa. Per en Raül i per nosaltres, tornarem a sortir al carrer aquesta Diada a cridar ben fort que no ens han pogut callar.

Cada aleta és per tu, Raül!

GAUSACS, Castellers de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.