Diada Nacional: Llibertat, justícia, esperança


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 10/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Catalunya és plural, mestissa i oberta a tothom. Entendre aquesta complexitat, en el millor sentit de la paraula, és vital si volem ser un poble cohesionat que camini cap un futur millor. Aquest dimecres commemorem la derrota de 1714 i fem un homenatge a les seves víctimes. I tanmateix, la Diada Nacional és un dia ple d'il·lusió i orgull en què tothom s'ha de sentir lliure per expressar i reivindicar els seus sentiments, pacíficament i sempre respectant aquells qui pensen de manera diferent.

Aquest Onze de Setembre, igual que els darrers anys, ve marcat per la contínua i inesgotable voluntat de bona part del nostre poble de construir plegats una República Catalana, perquè estem plenament convençuts que és el millor instrument per poder bastir un país més just, cohesionat i solidari.

El camí no és gens fàcil, certament. Ja ho sabíem els qui apostàvem per la independència ja fa anys i encara més ara, quan l'Estat ha ensenyat la seva cara més fosca tancant a la presó bones i pacífiques persones per haver permès una votació, i ha forçat d'altres a exiliar-se per no patir la repressió.

I malgrat això no ens cansarem mai d'oferir la mà estesa i diàleg. I, alhora, no deixarem d'alçar la veu i denunciar la repressió que patim com a país, especialment ara que estem pendents de la sentència d'un judici infame, del qual només podem esperar l'absolució.

Som persones pacífiques i republicanes, i creiem que ja és hora de passar pàgina al règim del 78. Per això apostem per un referèndum sense renunciar, això sí, a eixamplar els límits d'un moviment que ha de transmetre il·lusió i esperança. No ens podem conformar i renunciar a convèncer més gent que la República Catalana és la millor eina per poder superar aquestes barreres.

Animo tothom a viure la Diada Nacional de Catalunya com se senti més còmode, amb civisme i respecte envers el qui pensa diferent. Això és el que hem de demostrar al món una vegada més, i no tinc cap dubte que serà així.

Aquest dia ha de ser el dels drets i llibertats per a tothom, sense excepció. Només ens en sortirem si treballem per ser un sol poble, divers, plural i on ningú es quedi pel camí.

MIREIA INGLA és l'alcaldessa de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.