Les mocions al ple municipal


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 17/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns hem celebrat el segon ple ordinari del nou mandat i ja es comença a veure quina és la manera de fer de cada formació política al ple municipal. Les mocions dels diferents grups són un bon indicador d'allò que viurem en els propers mesos.

Mentre l'equip de govern se centra en l'aprovació dels diferents punts de l'ordre del dia del ple per tirar endavant amb la gestió i les noves propostes de cada àmbit, l'oposició troba en les mocions el seu lloc on fer les aportacions que considera oportunes per la política municipal.

Fent una mica de repàs, Junts per Sant Cugat ha presentat quatre mocions, dues per cada ple, i Ciutadans n'ha presentat dues, una per ple.

Hi ha diferents tipus de mocions: algunes tenen un caràcter més simbòliques, en les quals es proposa que l'Ajuntament se sumi o doni suport a iniciatives populars o d'altres organitzacions o administracions d'arreu del territori. Altres mocions més institucionals es fan per tal d'instar administracions superiors i amb majors competències perquè actuïn davant una necessitat local o no. També hi ha un altre grup molt important de mocions de caràcter local en les quals es demana que el govern de l'Ajuntament realitzi alguna acció concreta al municipi.

M'ha sorprès veure que, de les mocions presentades de caràcter local, n'hi ha força que demanen que el govern realitzi accions ja previstes pel propi govern, tant en els programes electorals com en el mateix pacte de govern; emergència climàtica, habitatges de lloguer assequibles, etc. Em sembla força pervers que en aquests casos s'utilitzin les mocions al ple com a plataforma per posar-se medalles que no els corresponen, fent propostes que no els són pròpies.

M'agradaria que els partits no juguem a posar-nos medalles, sinó a proposar i sumar coneixement per tal d'aconseguir entre tots i totes el millor per a Sant Cugat i la seva gent.

FRANCESC DUCH és el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.