L'esperit de l'1 d'octubre


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 30/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Demà tindrem un altre primer d'octubre. Demà dimarts, farà dos anys de la gran mobilització pacífica de la gent, i som moltes i moltes les persones que hi pensem, que recordem, que revivim la nostra participació d'una manera o d'altra, que imaginem, que ens emprenyem, que ens il·lusionem, que ens entristim... barreja de sentiments.

Us vull parlar de l'esperit de l'1 d'octubre. L'1 d'octubre ens va unir, ens va fer forts. I és amb aquest esperit que caldrà afrontar els dies que s'apropen. La sentència obrirà una nova etapa en que l'independentisme haurà d'incrementar la iniciativa. De la mateixa manera que ho va fer l'1 d’octubre. Estem més preparats, estem més forts. I ho hem de fer més units que mai. Volem i ens mereixem un país millor. I també volem respecte i democràcia. I seguim reivindicant aquest país millor, des del moviment pacífic i no violent. Però cal fer-ho units.

Llibertat, justícia i democràcia. En això el 80% del país hi està d'acord. Independentistes o no independentistes, però d'acord en aquests tres conceptes. Fem un front comú, units pel rebuig a la repressió, pel rebuig a la monarquia, units per construir república. Per defensar la llibertat, la justícia i la democràcia. Aquest és l'esperit de l'1 d’octubre. Ho vam fer, tornem-ho a fer perquè la suma d'esforços ens multiplica.

El moment que vivim ens interpel·la a actuar, amb intel·ligència i determinació. Avui i cada dia toca reivindicar-nos com a poble. Som persones, ens cansem, defallim, tenim dret a fer-ho... però som un poble determinat, ens tornem alçar i seguirem lluitant amb més força, si cal, per canviar l'estat de les coses.

'Mantinguem-nos serens, perquè ens volen neguitosos. Mantinguem-nos units, perquè ens volen dividits. Mantinguem-nos pacífics, perquè ens volen violents. Mantinguem-nos mobilitzats, perquè ens volen quiets i callats. Mantinguem-nos decidits, perquè ens volen renunciats' (Carles Puigdemont).

CARMELA FORTUNY és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.