Més urnes i més política


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 21/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem satisfets d'aprovar l'acord unitari plantejat per l'ACM i l'AMI, organitzacions de les quals en forma part l'Ajuntament de Sant Cugat tot i lamentar l'abstenció del grup municipal del PSC. Satisfets de què Sant Cugat s'adhereixi a més del 80% dels ajuntaments de Catalunya que han convocat plens extraordinaris per aprovar la mateixa moció.

Podríem parlar de moltes coses, de les formes, de la resposta institucional del nostre Ajuntament, dels tempos en un moment que calen respostes unitàries i ràpides, però avui Junts per Sant Cugat vol parlar d'amnistia, de llibertat i d'autodeterminació.

100 anys de presó és una barbaritat. La sentència condemna els presos polítics, a la democràcia, a la política i a Catalunya. La sentència condemna a tothom, també als 2.300.000 electors de l'1 d'octubre. La sentència l'ha escrit una justícia inhumana i profundament antidemocràtica. Constata l'absoluta falta de garanties. Els condemnen per sedició però ja havien aplicat el prejudici de rebel·lió per prendre'ls els seus drets polítics. Els danys que ja s'han produït són irreparables. I ara el dany que la sentència infligeix és injustificable.

L'Estat espanyol (tingui el color que tingui, sigui PP o PSOE, es digui Rajoy o es digui Sánchez) enterra de cop, drets, llibertats i democràcia. I un dels principis democràtics essencials, que és el dret a una justícia justa.

Aquesta sentència referma el nostre compromís amb la idea de contra la repressió, més democràcia.

Si per posar urnes ens condemnen a tots a 100 anys de presó, la resposta és clara. Més urnes i més política. Quan ens volen dir que no hi ha camins per la independència, la sentència demostra que la independència és el camí.

Com diu el president Carles Puigdemont:

'Malgrat les condemnes, injustes i inhumanes, res no ens apartarà de les nostres conviccions. Avui queda més reforçada la necessitat de viure en un país veritablement lliure. S'obre un nou temps en què l'exercici de drets i de llibertats fonamentals serà durament restringit. Toca mobilitzar-nos, sense defallir i sense por'.

Des de Junts Sant Cugat animem a participar en totes les mobilitzacions de rebuig pacifiques.

CARMELA FORTUNY és regidora portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.