Carrer Sant Medir, cotxes o vianants?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 8/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, a l'entrada del carrer de Sant Medir, just davant de la rotonda del Celler, hi ha un senyal de trànsit força nou posat per l'Ajuntament arran de la vianantització d'aquest carrer que duu directament a la plaça d'Octavià i al Monestir. Fou una molt bona decisió per tal de reduir la circulació de vehicles únicament als veïns i a la càrrega i descàrrega.

El rètol és molt gran i ben visible, fa més de dos metres d'alt, conté uns senyals gràfics que indiquen que no es pot circular a més de 20 per hora i que hi poden haver infants jugant, i diu amb lletres clares que està prohibida la circulació de vehicles llevat dels autoritzats, de les bicicletes i dels de càrrega i descarrega. Aquests darrers, però, només ho poden fer de set a dos quarts d'onze del matí, de dues a dos quarts de cinc de la tarda i de dos quarts de nou del vespre a les deu de la nit. Pel que fa a l'aturada, no és permesa a cap vehicle amb l'excepció, només durant vint minuts, dels vehicles de càrrega i descàrrega. I a sota hi veiem el logo de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Doncs bé, d'aquest rètol, no en fa cas ningú i té la mateixa utilitat que un paper llençat a terra, perquè el carrer de Sant Medir, més enllà del fet d'haver canviat l'asfalt anterior per les rajoles pròpies d'una zona de vianants, continua essent un carrer com qualsevol altre pel qual hi passa un riu constant de cotxes durant tot el dia, cosa que obliga els vianants a apartar-se constantment. Els conductors saben que no hi ha res que els identifiqui i que els sancioni i no fan cas del rètol. La meva pregunta a l'Ajuntament, per tant, és aquesta: hi ha intenció de donar algun sentit a aquest rètol o només té un caràcter merament decoratiu?

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.