L'animalisme avança


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 19/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les coses estan canviant en la percepció animalista i és més que evident. Fa temps que la pressió dels ciutadans, compromesos amb la protecció dels animals, ha canviat la concepció dels polítics respecte aquest tema.

Gràcies a aquesta pressió, s'han modificat diverses normatives prohibint, en el nostre país, les curses de braus o la venda de gossos i gats en botigues. Tanmateix, s'han prohibit en moltes localitats els cruels i degradants circs amb animals.

Però cal que els polítics anem més enllà. Si ens creiem les polítiques animalistes, cal que liderem directament aquest moviment i impulsem els canvis legislatius necessaris per crear una autèntica consciència animalista.

És en l'àmbit municipal on es poden fer les tasques més directes per defensar els drets dels nostres animals. És per aquesta raó que molts municipis han creat per aquest mandat una regidoria de Benestar Animal. Sant Cugat, puntera en moltes coses, no podia quedar enrere d'aquest fet. És per això, que el grup d'ERC-MES, vam incloure en el nostre programa electoral la creació d'una regidoria de Benestar Animal. Una promesa que aquest grup municipal va dur a terme un cop vam començar a governar.

En aquest sentit, els compromisos municipals d'aquesta nova regidoria són clars i un d'ells és l'especial protecció dels nostres gats. Si bé la problemàtica dels gossos abandonats encara continua, el seu número s'ha reduït molt, les adopcions creixen i podem considerar que és un problema que està en vies d'estar controlat. Lamentablement, el problema actual amb els gats necessita una implicació més forta per ser resolt.

És per aquesta raó que volem posar èmfasi en el control i millora de les diverses colònies de gats dels nostres carrers. Això implica regular la seva gestió i sobretot, construir una 'gatera' que serveixi com a refugi per als gats de carrer amb la intenció de buscar la seva possible socialització i adopció. Tot això, acompanyat d'una campanya massiva d'esterilització dels gats que permetrà limitar la seva població. D'aquesta manera es podran controlar les colònies de manera eficient i garantir que cada cop siguin menys els gats que pateixin la vida al carrer i puguem millorar les seves condicions de vida.

FRANCESC CAROL és regidor de Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.