Ja sóc a casa


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 25/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Acaba una nit de festa i al grup de whatsapp que hem creat per organitzar l'esdeveniment hi van arribant aquests missatges: 'ja soc a casa', 'tot bé', 'he arribat, al pàrquing no hi havia llum i he passat corrents cap a l'ascensor'. De vegades també hi ha algun del tipus 'he trobat un grupet de tios a prop de casa i m'he mort de por'.

I d'on surt aquesta por? Aquesta por surt dels que feu bromes de 'tios' que us porten a pensar que tot s'hi val, surt d'aquest silenci que fa còmplice a qui veu una agressió i calla, surt de com estem assignant rols als infants només pel seu gènere, surt de la televisió, de les cançons, surt del rosa i el blau, surt de les lleis poc contundents i de governs poc valents; surt de molt a dins.

Avui es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la Violència contra les Dones i el volum de dones que hem patit algun tipus de violència o abús per part d'un home és massa alt; i hem començat a parlar, comencem a no tenir por de dir, perquè sabem que som moltes i estem juntes, sabem que no estem soles i això ens fa més fortes. Sabem què les culpables no som nosaltres però som les que ho patim i cada vegada som més dones i homes que rebutgem aquestes actituds i volem que les nostres filles visquin lliures i puguin tornar a casa sense por.

A Sant Cugat fa anys que comptem amb un servei especialitzat amb l'objectiu d'optimitzar tots els recursos per proporcionar una atenció integral a les dones i els infants que pateixen violència familiar i dijous passat es van posar en marxa les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere, donant compliment a un moció institucional aprovada al febrer de 2019, també ha nascut la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat i el camí es va omplint de propostes que em donen esperança...

I recordeu, només un SÍ és SÍ, perquè totes volem tornar a casa sense por.

SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.