Necessitem protocols d'actuació


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 28/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de la PAS no ens cansem de demanar protocols de gestió per als diferents escenaris que es plantegen a Sant Cugat pel que fa a la interrelació entre la fauna i els humans. És un tema que anem demanant insistentment i que encara no hem aconseguit que es materialitzi. Per què són tan importants per a nosaltres els protocols d'actuació? Doncs senzillament perquè així tothom té clar com ha d'actuar i ni fem patir els animals, ni ens angoixem els humans, ni anem 'apagant focs' sense una estratègia conjunta i amb tots els actors informats.

Recentment hem tingut un cas clar que il·lustra perfectament aquest fet. Es va publicar fa uns dies un article avisant que hi havia una colònia descontrolada de gats a l'Espai ECO de les Planes i no sabien què fer. Comprensiblement els gestors d'aquest espai estaven angoixats de veure un nombre important de gats voltant sense saber ben bé què podien fer.

Si hi hagués un protocol ben definit, els ciutadans podrien contactar amb l'Ajuntament, que podria engegar el protocol establert a l'instant avisant a totes aquelles parts que han de coordinar-se per trobar una solució correcta.

A la PAS hem estat quatre dies treballant per capturar i esterilitzar els gats, fer-los una caseta per refugiar-se del fred i posar un punt de menjar i aigua. Amb això s'ha estabilitzat la situació però encara queda feina per fer per deixar-ho ben resolt. Continuen mancant recursos i un protocol d'actuació i seguiment. Una associació com la PAS té fons molt limitats i sense un pressupost assignat per fer front a aquests casos i d'altres, no podrem seguir ajudant, contribuint al benestar animal i la seva gestió ètica, i a millorar la convivència entre tots els éssers que compartim espai.

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.