L'indigent del parc


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 13/des/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa un cert temps, hi ha un home que fa vida al Parc de la Pollancreda, tot i que de manera irregular. Pel seu aspecte sembla que és un indigent que, mancat de recursos econòmics per pagar-se un sostre, es veu obligat a viure a la intempèrie. Durant el dia volta pel centre de Sant Cugat amb un carro manllevat del Caprabo i de nit dorm dins d'un sac damunt la gespa en un racó del parc. Allà hi cuina servint-se d'una petita barbacoa o d'un fogonet i quan plou cerca aixopluc en algun portal. Pel que fa a la seva font d'ingressos, si es pot dir així, he observat que prové de la ferralla que troba en els contenidors i que li compren els ferrovellers.

Realment ha de ser molt dur haver de dormir al ras en ple hivern, per més que aquesta estació a Catalunya sigui més aviat benigna. Com sabem, la temperatura baixa força de nit i la rosada santcugatenca es fica als ossos i encara n'agreuja més la sensació de fred.

Per això em pregunto si la Policia Local no el podria acompanyar a un centre d'acollida on pogués dormir de manera més saludable. És cert que hi ha indigents que no se senten a gust en llocs així i que s'estimen més fer la seva en llibertat, per la qual cosa no es tractaria pas de forçar l'indigent del parc a subordinar-se a unes regles que modifiquin el seu dia a dia, si no vol, però sí que seria pertinent que, com a mínim, la policia l'informés que hi té dret.

Tot sovint, els telenotícies ens ofereixen imatges d'alguns llocs del món on la gent viu en situació d'extrema pobresa, són imatges que mostren les profundes desigualtats socials que hi ha al planeta i tendim a pensar que som uns privilegiats de viure en l'anomenat Primer Món. Però n'hi ha prou que ampliem el focus d'observació del nostre entorn immediat per descobrir-hi homes i dones, fills del Primer Món, que viuen en les mateixes condicions de pobresa que els seus iguals del Tercer. I Sant Cugat, com veiem, també té fills que viuen així.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.