Valldoreix té un 0 en habitatge


  • Comparteix:

lluc.cahis

Lluc Cahís


Publicat: el 10/des/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Valldoreix ens trobem amb una paradoxa: som l'única zona del municipi que compta amb una EMD i l'única zona del municipi que no té ni un sol habitatge de protecció oficial. La crisi va començar el 2008, ja han passat 11 anys i ara a 2019 encara trobem amb una fulla davant i una darrera. Sant Cugat compta amb un parc públic de lloguer que ronda un 1,5%, lluny del 15% o 20% que tenen les altres ciutats europees, tals com Viena amb un 25%, Estocolm amb un 20% o París que voreja el 30%. Potser no és la millor comparativa, però és igual: Valldoreix té un 0%.

Sembla que no sigui un problema. Però resulta que a Valldoreix també hi ha desnonaments, el jovent ha de marxar, la gent humil de tota la vida també es veu expulsada... i el govern de l'EMD tan sols fa d'espectador. Pitjor, fins que no va perdre la majoria absoluta, han volgut invisibilitzar la problemàtica negant-se a recollir i publicar dades que poguessin quantificar la problemàtica. Per sort, ara que han perdut la majoria absoluta, han accedit a la proposta d'ERC-MES de recollir dades sociològiques al respecte.

És cert que l'EMD no té competències en habitatge. Però això no vol dir que no s'hi pugui fer res: s'hi poden posar diners, terrenys, es pot pressionar políticament... és qüestió de voluntat. A hores d'ara l'EMD encara no ha posat ni un euro en intentar solucionar la problemàtica.

Des d'ERC-MES, conjuntament amb Guanyem Valldoreix, vam presentar una moció per constituir una taula per l'emergència habitacional, pressionar per accelerar la construcció de l'habitatge de protecció oficial previst al carrer Sant Joanistes i demanar un informe que consti d'una diagnosi de la situació i les potencialitats de Valldoreix per fer-hi front. El govern es va abstenir, però malgrat la decepció, la moció va prosperar.

Tenim una oportunitat entre mans per esmenar un passat que deixa molt a desitjar com a institució. Fem els primers passos: reconèixer i atendre la problemàtica, dotar-nos de la informació necessària, construir una taula entre tots els agents i posar fil a l’agulla. Anem tard, però no ens podem permetre el luxe de renunciar.

LLUC CAHÍS és vocal d'ERC-MES a la junta de veïns de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.