El bassal de la rotonda del Rotary


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 17/gen/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Davant la rotonda santcugatenca del Rotary Internacional, és a dir, a tocar de l'escola Europa i just al costat de l'entrada del camí que porta al Pi d'en Xandri, hi ha un gran desnivell a la vorera que, quan plou, acumula tal quantitat d'aigua que acaba formant un bassal i tallant absolutament el pas als vianants; i com que la terra del costat està enfangada obliga aquests a caminar per la calçada vigilant que no els atropellin els cotxes. A l'estiu, lògicament, la força del sol fa que l'aigua desaparegui aviat, però la resta de l'any l'aigua s'estanca i durant dies i dies fa que aquell indret sigui intransitable.

El desnivell que provoca el bassal no afecta només un punt del camí, sinó que la seva grandària fa que abasti tant l'estretíssima vorera que hi ha a tocar del barranc com la part per la qual hi passen bicicletes i persones que fan exercici o simplement caminen. Ignoro quina àrea de l'Ajuntament de Sant Cugat n'és la responsable, suposo que deu ser la de Via Pública o la de Mobilitat, però sigui quina sigui estaria bé, si us plau, que hi fessin les obres pertinents de millora per tal que el camí recuperi el seu sentit, que és el de facilitar el pas de la gent, no pas obstaculitzar-lo.

Hi ha altres desnivells d'aquesta mena a la ciutat. Són desnivells que no han estan generats pel pas de vehicles motoritzats, com passa de vegades en un carrer o en una carretera, sinó que han aparegut en llocs destinats només al pas de persones i ciclistes, i que tenen el seu origen, penso, en moviments causats per l'aigua o per les arrels dels arbres que n'alteren el ferm. Aquí, per sort, es tracta de desperfectes naturals, no pas de esperfectes causats per vàndals que experimenten plaer malmetent allò que és de tothom. Tanmateix, l'anivellament del terra en el cas esmentat s'hauria d'abordar com més aviat millor.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.