La gestió de l'aigua a Sant Cugat


  • Comparteix:

albert.salarich

Albert Salarich


Publicat: el 3/feb/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament té l'obligacio de subministrar aigua a tots els veïns i veïnes, comerços, empreses i entitats de la ciutat. Aquest subministrament es pot gestionar de manera interna des del mateix consistori o externa a través d'una empresa que presti aquest servei.

Des de fa 50 anys a Sant Cugat hi ha vigent una concessió. Amb la finalització del concurs, l'Ajuntament ha de decidir com vol gestionar aquest servei: de manera indirecta a través d'un nou concurs públic o de manera directa.

Hi ha grups polítics que no volen que la gestió sigui externalitzada i defensen el que en diuen 'remunicipalització de l'aigua'. Tot i que l'abastament d'aigua no cal municipalitzar-lo perquè ja ho és, sí que pot presentar diverses formes i modalitats de gestió.

Quina és la nostra opinió? Creiem que cal estudiar i estar ben segurs de quina és la millor manera de gestionar l'aigua de la ciutat. Hem de trobar la millor fórmula, la que doni un servei millor a la ciutadania. La gestió externa d'un servei públic no significa privatitzar-lo perquè el control i el rigor els podem garantir amb una bona licitació i un bon seguiment.

Tot just abans d'acabar l'any 2019 l'Ajuntament de Sant Cugat es va adherir a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública, una associació d'àmbit català que promou la gestió íntegrament pública de l'aigua. És tota una declaració d'intencions de l'actual govern tripartit en aquesta matèria tot i que ara com ara no hem vist cap estudi que aquesta sigui la millor opció per a la nostra ciutat.

Des de Junts per Sant Cugat volem el millor model de gestió de l'aigua per a la ciutat, per a nosaltres l'important és que aquest servei es presti bé i amb el mínim cost possible per als santcugatencs i les santcugatenques.

ALBERT SALARICH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.