El nou consell de barri del centre


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 11/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Anomenat nucli antic, el nou consell de participació que engloba el nucli de la ciutat ha començat a caminar. Certament 'el nom no fa la cosa' però si que és necessari que cada àmbit territorial del nostre municipi estigui identificat d'alguna manera corresponent a una nomenclatura idònia pel seu propòsit. La mera distinció nominal dels consells de barri, sempre ha generat controvèrsies entre propis i estranys.

Per això cal trobar l'encaix i l'equilibri de quina hauria de ser la denominació correcte de cada un dels consells de participació territorial, inclús si han de tenir la denominació de consell de barri, consell dels barris, o consell de districte com abans, entre d'altres. Com a responsable de la comissió de nomenclàtor m'emplaço a que aquesta faci un debat profund respecte a aquesta qüestió, realitzant les propostes pertinents i argumentades, però també per dur a terme una delimitació i nomenclatura correcte respecte al reconeixement dels diferents barris de la ciutat i de l'EMD de Valldoreix. Crec que és una assignatura pendent que tenim i que passi per aprovació plenària, aquesta tasca seria un reconeixement singular, d'unitat territorial que és gairebé la més petita d'un municipi com són els seus barris.

D'altra banda, com a president del nou consell de barri constituït i amb el suport de l'equip de participació, canalitzarem i intentarem dinamitzar al màxim l'entorn del nucli antic. Recollirem els anhels, les demandes, les preocupacions i les propostes de les veïnes i veïns, entitats i col·lectius, sempre amb la mirada positiva de la millora dels barris que hi formen part.

En aquest primer consell constituent també es va parlar de coses que són comunes a la resta de consells, fet que he pogut constatar després d'haver viscut l'experiència d'haver estat vocal de tots els consells de barri existents i també d'haver 'viscut' els antics consells de districte de Mira-sol, la Floresta i les Planes. La mobilitat, la seguretat, l'arranjament de carrers, la preservació del patrimoni i la dinamització cultural. Temes habituals i recurrents perquè coincideix en les preocupacions que sempre denota la ciutadania quan se li pregunta per aspectes a millorar del seu entorn o municipi.

El consell de barri serà allò que vulguin les seves conselleres i consellers, o els veïns i veïnes. S'aprofundirà en la mesura que hi hagi voluntat de fer-hi i de participar, aquest projecte ha de ser col·lectiu i no ha de venir 'tutelat', ni per la presidència del consell ni per l'Ajuntament o l'equip de participació, nosaltres hi som per canalitzar els esforços, volem ser i serem els facilitadors de les idees, o la coordinació dels espais. Per això, ens posem a disposició d'aquests grups de treball o enfront de les idees per desenvolupar-les, i lògicament per dur a terme el seu seguiment i donar compte dels treballs o dels projectes que vagin sorgint.

A partir d'ara doncs, la ciutat ja disposa d'un consell en el centre urbà unificat, on des de l'estació al Monestir, des de Sant Crist de Llaceres fins al CAP de Sant Cugat procurarem tirar endavant projectes per a la cohesió social i territorial del nucli antic. Us animo a participar-hi.

PERE SOLER és el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat i regidor del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.