El tancament de Punt Fresc


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 13/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'informen els treballadors de Punt Fresc, situat a la rambla del Celler xamfrà carrer de Sant Medir, que l'establiment tancarà les seves portes a final d'abril o en el mes de maig. De fet, em diuen que desapareixeran tots els establiments de la cadena. És una llàstima, però tot té un perquè.

L'estiu de 2019 em va cridar l'atenció que les persones que fins aleshores gestionaven molt bé el negoci, començant per la directora, Noemí Monge, ja no hi eren. Ho vaig atribuir a les vacances, però en ser preguntades, elles mateixes em van informar que ja no tornarien i em va saber greu perquè eren persones molt afables que saludaven els clients pel seu nom, cosa que avui dia sembla insòlita, i tenien cura del gènere. Després d'elles, l'establiment es va anar deteriorant: només hi havia una única treballadora, hi mancava gènere, si volies kiwis o mongetes tendres, per exemple, ho havies de demanar i esperar que anessin a buscar-ho a l'interior, hi havia espais buits, a les dotze del migdia molts dels prestatges de fruites i verdures no estaven posats, hi havia capses de fusta per terra que impedien que els clients es poguessin moure, el terra estava brut..., en fi, un autèntic desastre, fins al punt que el 4 de novembre passat vaig escriure un correu al servei d'atenció al client exposant la situació amb detall i fent aquest pronòstic: 'Espero que es produeixi un canvi, perquè tal com està la cosa ara mateix, vaticino un tancament proper'. Doncs bé, encara és l'hora que m'han de contestar.

No sols això, sinó que la degradació va continuar, arribant a l'extrem, segons m'informen, que els treballadors fa molt de temps que no cobren, n'hi ha que no gosen marxar perquè no són nascuts aquí i necessiten papers, d'altres estan desesperats, i pel que sembla tot té el seu origen en una subhastadora i en uns tripijocs que estarien connectats amb els de la revista El Triangle, que l'any 2014 acumulava nou condemnes judicials per acomiadaments improcedents. Sobre aquest cas, després que els responsables estiguessin en 'parador desconegut', el Sindicat de Periodistes de Catalunya, va dir: 'Sembla una estratègia dissenyada per fer-se fonedís i així no haver d'assumir les responsabilitats salarials i forçar que sigui el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) qui s'acabi fent càrrec d'una part de les indemnitzacions i dels salaris que encara es deuen als acomiadats'.

Un altre factor que se suma a la degradació de Punt Fresc és que, llevat d'alguna excepció, el personal no té la més mínima formació sobre el gènere que despatxa ni sobre el mecanisme intern i administratiu de l’establiment, cosa que repercuteix de manera molt negativa en la imatge del negoci. Com, és lògic, la conseqüència immediata d'això ha estat la davallada espectacular de clients. Actualment costa veure-hi algú comprant. Hom s'hi pot passar una bona estona a dins sense que hi entri absolutament ningú. A la botiga de carn, sí, però allò és un altre negoci. És la trista història d'un establiment inicialment molt simpàtic que jo mateix vaig fer aparèixer a la novel·la 'Els amants de la rambla del Celler' i que molt aviat baixarà la persiana.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.