Junts ens en sortirem!


  • Comparteix:

elena.vila

Elena Vila


Publicat: el 18/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El president del Govern, Pedro Sánchez, ja va avançar divendres 13 que es preveu un 'impacte d'envergadura' en l'economia a causa de la crisi del coronavirus. En la seva compareixença també es va comprometre a implementar mesures de suport als treballadors i treballadores, persones autònomes, petita i mitjana empresa i economia social.

Avui 17 de març, ha fet públic el segon paquet de mesures econòmiques per evitar la destrucció del teixit productiu i activar mesures de protecció social. Un total de 200.000 milions d'euros entre fons públics i privats. La mobilització més gran de recursos de la història democràtica d'Espanya. La meitat inclourà una línia d'avals públics per assegurar la liquiditat de les empreses. El Pla també contempla facilitar els ajustos temporals d'ocupació, una línia d'ajuts a les famílies vulnerables i més perjudicades per la crisi i mesures de protecció i suport als treballadors i treballadores. La resta es complementarà amb recursos privats.

Ara mateix l'escenari és molt canviant, és evident que l'impacte social i econòmic serà gran i cal posar a disposició totes les eines i mecanismes que tenim els diferents organismes internacionals, comunitaris i estatals amb la prioritat de defensar el que és més important, mesures per frenar la propagació del virus per defensar i vetllar per la Salut Pública.

Tenint present que la salut pública és la prioritat, per esmorteir els efectes econòmics i socials d'aquesta crisis, des de l'Ajuntament de Sant Cugat també hem anunciat les primeres mesures econòmiques a les que podem fer front com administració local: Ajuts al lloguer, subvencions per a persones autònomes i empreses que treballen per l'Ajuntament i ajuts al comerç local.

Aquest paquet de mesures s'aprovarà i s'aniran concretant i implementant en les properes setmanes. Les principals línies són tres:

Una línia de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb menys recursos i dificultats econòmiques que viuen en habitatges públics i privats de lloguer amb una petició als propietaris d'habitatge i de locals comercials que els tenen en lloguer per tal que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi.

Una línia d'ajuts i subvencions pel que fa al comerç local, destinada a compensar la taxa de terrasses, la taxa de recollida d'escombraries comercial i l'import del Tribut Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

I pel que fa a les empreses i autònoms que treballen per al consistori, s'indemnitzarà econòmicament les empreses i persones autònomes que treballen per a l'Ajuntament i que han vist suspès els seus contractes per raó de causa major.

Finalment també estem treballant per avançar el pagament de les factures d'autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible, davant de la reducció d'ingressos que ja pateixen i patiran.

Aquest serà el primer de molts 'paquets' de mesures que anirem concretant, tenint clar, que en aquesta situació excepcional cal donar suport al nostre teixit productiu.

Si bé és cert que aquest govern municipal té el compromís social de fer una ciutat de tots i totes i per a tots i totes, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables, aquesta aposta pel progrés social no és possible si no promovem un progrés i desenvolupament econòmic a la ciutat. I és que, darrera de cada establiment comercial, de cada restaurant, de cada petit comerç, de cada petita i mitjana empresa, hi han persones. Treballadors i treballadores, persones que generen ocupació i llocs de feina, famílies i persones que treballen per poder viure amb qualitat de vida però fent també una gran aportació social i econòmica a la ciutat. A totes elles i ells, especialment, va avui dirigit el meu article.

Estem i estarem al vostre costat, igual que ho estem al costat d'aquells col·lectius més vulnerables. Superar aquesta crisis és cosa de totes i tots i des d'aquí el meu compromís i responsabilitat amb tots vosaltres. Podeu comptar amb el vostre Ajuntament, apel·lant més que mai a la cohesió social i a aquest sentiment de solidaritat i comunitat tant santcugatenc que ens ha portat a ser la ciutat que som.

N'estic segura: junts ens en sortirem!

ELENA VILA és regidora del PSC i tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.