I després del coronavirus què?


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 31/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests estan sent dies estranys. Als qui la COVID-19 no ens ha tocat encara de prop, vivim la reclusió a cavall de l'angoixa col·lectiva i el repte d'haver de viure d'una manera nova.

Una manera nova perquè, ara que no els podem abraçar, ens adonem que voldríem passar més temps que mai al costat dels nostres grans, ser més amb ells, d'una manera tranquil·la i sense més objectiu que el de passar estona plegats i gaudir-ne. De sobte ens adonem també, i sobretot se n'adonen les institucions i empreses del país, que des de casa es pot treballar, i es treballa bé. A les estones de lleure, a casa, hem recuperat les converses, i el gust per la cuina, hem abaixat revolucions, i així, i hi som d'una manera més conscient i més profunda.

És revolucionari descobrir que amb tantíssim menys encara estem bé. És revolucionari i ens caldrà recordar-ho sempre, perquè serà clau per abordar una crisi més greu, i que generarà molt més patiment que la de la COVID-19 o la crisi econòmica posterior: la crisi ecològica i climàtica. Aquesta també té un període d'incubació molt llarg, i com en el cas del virus, cal actuar amb determinació abans no se'n presentin els símptomes per poder evitar al màxim les conseqüències.

Paul Ariès, referent del decreixement i l'ecologia política, apunta que cal aprofundir en l'humanisme de les societats; reforçar els llaços socials, humans i amb la natura, en detriment dels béns materials. Doncs bé, el que aprenguem aquests dies pot ser determinant a l'hora de vertebrar una resposta a la situació d'emergència climàtica i a la devastació social fruit d'aquesta aturada. Cal posar l'economia al servei del bé comú d'una manera coherent amb la situació de crisi climàtica i que no deixi ningú enrere.

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES i comissionada per l'Emergència Climàtica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.