Tots units fem força


  • Comparteix:

pere.roc

Pere Roc


Publicat: el 3/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

S'ha sentit arreu que quan aquesta crisi acabi res serà com abans, que l'empremta d'aquests mesos tindrà un fort impacte en la nostra societat. Una pregunta a fer-nos és com serà aquest canvi. Serà cap a una societat on es prioritzin els beneficis d'uns pocs o serà cap a un sistema on la vida i el bé comú siguin més important que l'economia capitalista?

Aquests dies han aparegut especuladors de mascaretes. Hi ha nombroses denuncies d'abusos policials, també a Sant Cugat. Els malsons autoritaris de distopies militaristes prenen forma i la solidaritat europea no està enviant ajuda sanitària, sinó que està disparant munició real als refugiats que fugen d'una guerra.

Si mirem la fotografia des d'una altra perspectiva podem veure altres coses. S'han aturat els desnonaments, s'han observat espècies que es creien extingides des de fa anys i han tancat CIEs. La solidaritat internacionalista dels metges cubans destapa que encara queda humanitat. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants es mostra un cop més com un referent. El Sindicat de Llogateres s'atreveix a desafiar als rentistes i als grans tenidors de vivendes.

A més a més, aquestes setmanes ha surgit a Sant Cugat una potent xarxa de suport mutu de 250 persones per ajudar a qui no pot sortir a comprar, per trucar i fer companyia a gent gran que sent sola, o per repartir les beques menjador en format de targetes moneder. Com diu el segon himne oficial de Catalunya, 'tots units fem força', i la xarxa de suport mutu és un exemple més que des de la comunitat, l'associació i el col·lectiu contribueixen a fer un Sant Cugat més cohesionat on tinguem a qui demanar ajuda quan la necessitem.

Un altre element que ha aflorat aquests dies ha sigut la importància d'un sistema sanitari públic i potent. Avui pren encara més força la necessitat d'un sector públic universal fort. Allò comú és un gran tresor a enfortir i és la millor vacuna contra totes les crisis que puguin venir.

PERE ROC és militant de la CUP Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.