La Covid-19: una gran oportunitat com a societat


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà


Publicat: el 6/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem iniciant la desescalada de la maleïda Covid-19. El govern de l'Estat ja ha preparat les diferents fases per intentar que tothom pugui tornar progressivament a la seva 'normalitat'.

Les ultimes dades de persones contagiades, donades d'alta i la taxa de mortalitat indiquen que anem per bon camí, si ho comparem amb les xifres de fa un mes. Però cal recordar que encara hi ha contagis i que la distancia social s'ha de continuar respectant.

Els menors de 14 anys ja fa més d'una setmana que poden sortir de casa acompanyats d'un adult, i la resta de la població des del passat dissabte 2 de maig, un dia que quedarà marcat per la quantitat de persones fent activitat física en la mateixa estona. Tenir unes hores per poder sortir fora de casa no vol dir que ja no hi ha restriccions, ja que l'Estat d'alarma continua vigent. Si no el tinguéssim moltes de les restriccions s'acabarien i seria un gran problema per l'alta probabilitat de contagis.

Tots i totes hem vist que les normes per moure's pel municipi no tothom les ha seguit. Si heu pogut sortir o heu vist per la televisió, hi ha persones que no compleixen els protocols de prevenció. Hem vist exemples de grups de ciclistes, quan s'ha d'anar individualment; parelles de corredors, famílies al complet, quan només pot anar un adult amb els menors, etc.

Aquests exemples no volen dir que un col·lectiu en concret, els ciclistes o les famílies, no ho compleixin, però si que moltes vegades se'ls hi posa en el mateix sac, quan la majoria de persones complim les mesures de seguretat.

Estem en un punt on depèn més de nosaltres mateixos que de les pròpies administracions acabar amb aquest virus. Ens han donat possibilitats per poder sortir al carrer, fer exercici físic, sortir acompanyats amb les persones amb qui vivim i no som conscients que tots aquests permisos per sortir es poden acabar si no actuem cadascun de nosaltres amb consciència.

La nostra societat ha d'aprendre molt de la situació que estem vivint i les setmanes que vindran han de ser on es demostri que no som una societat egoista i que tenim empatia per tota la gent que està treballant des del primer dia: cossos de seguretat, personal sanitari, protecció civil, voluntaris, professionals del transport, el sector de l'alimentació, etc.

Suposo que aquelles persones que no estan complint les normes de distanciament social no hauran patit les conseqüències del coronavirus: ERTO, problemes per acabar els estudis, algun familiar o amic que ha patit el virus, etc. Perquè sinó no s'entén el comportament de certes persones en la nostra societat en moments com aquests.

Ara més que mai tenim una gran oportunitat com a societat de demostrar que som madurs i som conscients del que està passant i que entre tots pararem aquest virus.

FRANCESC AGUILÀ és membre del PSC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.