La generació entre-crisis


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 12/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La generació 'millenial' és una generació resilient, a qui se li ha negat repetidament la possibilitat de vertebrar un projecte de vida. I aquest no és un problema només generacional, sinó amb implicacions profundes en el conjunt de la societat.

Som la generació a qui es van aplaçant els plans; extremadament ben formada, però que va començar l'emancipació en ple terrabastall del 2008 i que ha estat una de les més afectades per la temporalitat i la precarització del mercat laboral. La constant incertesa i la dificultat per poder assolir un nivell d'ingressos comparable al cost de la vida, ha determinat les nostres expectatives i la manera com ens plantegem viure. Ara, amb la crisi sanitària de la COVID-19, tornem a ser el col·lectiu més afectat per la destrucció d'ocupació; malgrat representar entorn el 35% de la població activa, acumulem el 50% de persones que s'han quedat sense feina arrel de l'aturada.

Alhora, la nostra generació, és coneixedora com poques de la situació de la crisi climàtica i de la necessitat de viure d'una manera sostenible i en concordança amb les limitacions de l'entorn. També, i especialment després del que hem vist arrel de la pandèmia, de la necessitat de recuperar sobiranies, sobretot l'alimentària i l'energètica. Així mateix, s'ha demostrat la forta consciència comunitària del col·lectiu, com n'és un exemple, la gent jove que va ser un dels primers a mobilitzar-se per ajudar totes aquelles persones que, arrel de la situació d'emergència sanitària, han necessitat suport per fer la compra, cercar medicació, entre altres serveis.

Per tot plegat, el jovent tenim molt a dir a la manera com hem de reconstruir la ciutat i el país després d'aquesta aturada. Aquesta crisi ha demostrat com, d'un dia per l'altre, el món sencer ha implementat canvis d'un enorme impacte econòmic i social, canvis que fa uns mesos semblaven impensables. Ara que poc a poc ens anem desconfinant, cal garantir que 'la nova normalitat' doni resposta a les preocupacions dels joves, i s'encarrili cap a la realitat en què volem viure. Perquè el jovent, a més de futur, som present.

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES i comissionada per l'Emergència Climàtica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.