Sens dubte, entre tots ens en sortirem!


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 27/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La COVID-19 està fent estralls, més del què ens pensem. Silenciosament va impregnant en els diferents sectors de la ciutat i més bruscament en el nostre teixit empresarial. A totes i tots d'alguna manera ens afectarà, com a família, com a treballador o treballadora, com a empresari, comerciant o professional. I òbviament, com a polítics i govern de la ciutat. Tenim ganes de retrobar-nos amb certa normalitat, amb allò que es diu la 'nova normalitat'.

Fa més de dos mesos que estem confinats, els territoris comencen a 'desescalar-se' de manera desigual i els i les santcugatenques de manera generalitzada hem complert amb allò què se’ns demanava: civisme, cooperació i solidaritat. Hem garantit que els serveis de l’Ajuntament no hagin deixat de funcionar i hem reforçat aquells que eren més essencials, fins al punt que hem hagut de cobrir mancances que altres administracions no han assumit malgrat que tinguessin la plena competència, com han estat les desinfeccions de residències o la provisió de material sanitari.

Com a govern hem fet un esforç i hem destinat inicialment més de 7 milions d'euros per fer front a la COVID-19 i mitigar el seu impacte en la població i en el teixit econòmic, però no només ens hem de quedar amb les xifres i mesures anunciades, sinó que a hores d’ara ja podem dir que hem traspassat el centenar d’accions. No totes comporten una despesa econòmica, sinó que algunes es tracten d’organitzar, consensuar, reorientar i concertar actuacions que impliquen millores. Per això estem oberts a continuar rebent propostes serioses, creïbles i eficaces, per això sempre diem que per recursos no serà sempre que la proposta sigui raonable i consistent, i lògicament sense desestabilitzar l’economia de l’Ajuntament. En aquest cas cal insistir que estem parlant de diners públics que cal administrar amb cura, transparència i racionalitat. I tot ho fem per fer front als aspectes de cohesió social i vulnerabilitat de la ciutadania que pitjor ho està passant, així com per treballar en allò que sigui possible en l’afectació que pugui tenir en l’economia i l’activitat comercial, sense deixar de banda els autònoms, professionals i entitats.


En aquest sentit, vull agrair a l’oposició que ha anat desescalant també la seva posició inicial de bloc amb la gestió i les propostes del govern, han vist que el joc de la confrontació no condueix enlloc. Malgrat l’incompliment dels anuncis discordants de col·laboració, s’han adonat que el millor és anar plegats, això ens ajudarà a passar de les dificultats i els entrebancs amb l’entesa a la col·laboració. Cal treballar conjuntament les mesures del pla de xoc i de reactivació social i econòmica, i per això hem establert des del primer moment espais permanents de debat i confrontació de propostes, amb contacte directe amb els col·lectius, entitats, i agents socioeconòmics i polítics de la ciutat, a la vegada que hem impulsat nous llocs de trobada setmanals on govern i oposició hem compartit informació.

Ara farem un pas més reforçant la voluntat de col·laboració amb l’oposició amb la constitució de grups de treball específics per temàtiques a través de comissions especials i l’obertura amb la reformulació del consell de ciutat que donades les dificultats d’aquest primer any de govern, no s’ha pogut constituir encara. Perquè només plegats ens en sortirem.

PERE SOLER és primer secretari del PSC de Sant Cugat i tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.