El jovent es mereix més


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 12/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Enguany, tripliquem el pressupost en joventut. Amb l'aprovació inicial del pressupost de 2020, tenim l'oportunitat de treballar per reconstruir un àmbit històricament minoritzat i poc prioritzat. Podríem considerar que l'àrea de joventut ha sigut durant massa anys un apèndix pel que fa polítiques dirigides a un percentatge molt elevat a la ciutat.

Així doncs, en la línia de millorar les polítiques dirigides a les persones sumem partides pressupostàries que potenciaran les polítiques del consistori relatives a joventut. Millorarem l'Oficina Jove situada al Casal de Torreblanca, fent-la encara més referencial; enfortirem els espais i casal joves de La Floresta i Les Planes que fan una tasca imprescindible als districtes amb els i les joves del barri i desplegarem tot d'accions al voltant del futur Pla Local de Joventut. Accions molt necessàries i amb perspectiva de gènere per promoure relacions d'igualtat entre el jovent, entenent que un futur més just passa per una societat feminista. Accions per generar una oferta alternativa d?oci en una ciutat molt mancada de varietat en aquest sentit, entenent que l'oci no és mer consumisme. I accions per fomentar l'accés al món laboral en condicions dignes, entenent que hem d'incorporar, també, noves lògiques com les de l'economia social i solidària i cooperativista.

Tot això perquè ens creiem les polítiques que, en essència, posen la vida al centre i prioritzen la inclusió, la integració social i dinàmiques més justes i comunitàries. Polítiques enfocades al desenvolupament de vides dignes. No podem obviar que el jovent és un col·lectiu amb moltes necessitats específiques i que s'han d'atendre amb especial cura. Més encara quan, en plena pandèmia, les nostres vides es veuran més precaritzades. I, si ja teníem problemes d'accés al món laboral en condicions dignes, d'emancipació o formatives abans, ara es complica encara més.

Cal posar-hi tots els esforços que tinguem al nostre abast. Cal que a Sant Cugat posem el jovent al centre i cal revertir una dinàmica que ha oblidat políticament un percentatge molt elevat de persones a la nostra ciutat. Tenim feina a fer i un mandat ple de reptes per complir.

MARCO SIMARRO és regidor (CUP-PC) de Joventut i de Participació i Barris



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.