Vacances en la nova normalitat després de mesures excepcionals


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà


Publicat: el 8/jul/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja estem al mes de juliol i és sinònim d'estiu i de vacances per a moltes persones. Però aquest any són diferents, ja que les passarem dins una nova normalitat o fase de represa amb unes normes de convivència molt estranyes de prohibicions i de distanciament social.

Pot semblar normal per a molta gent que arribin les vacances i estiguem en una 'normalitat' on es permet la mobilitat total, on trobem bars i restaurants, sales de cinema, centres comercials oberts, etc. Però per arribar fins a aquest punt de certa normalitat ha calgut implementar mesures difícils, sobretot fer entendre a la població que s'havia d'estar a casa i no es podia sortir, només pel més essencial i això és una feina difícil en la qual han hagut de donar la cara cada dia. Aquestes mesures difícils han tingut dos responsables: Fernando Simon, el qual s'ha guanyat el respecte de molts ciutadans i ciutadanes per la serenitat i la feina feta durant dies molts difícils, i el ministre Illa, que ha hagut d'assumir la pitjor crisi sanitària de la democràcia.

Tant a Fernando Simon com Salvador Illa se'ls recordarà com dues persones que no van perdre el rumb i sempre van estar serens davant la situació, sobretot en moments en els quals ningú està preparat per sortir a una sala de premsa i explicar que en un dia han mort més de 900 persones a Espanya per culpa d'un virus per al qual encara no hi ha vacuna.

Ara que estem en mesos de vacances és important mirar enrere i veure tot el que hem hagut de fer per estar en aquesta nova normalitat. Hem hagut de sacrificar les visites a familiars i amics, viatges, concerts, actes esportius, etc.

Ara que hi ha rebrots cal no oblidar tot allò que vam deixar de fer als mesos de març, abril i maig perquè crec que a ningú li agradarà passar les seves vacances tancat a casa, veient com en dies de calor i de festa no pots moure't per fer una escapada i relaxar-te.

Esperem que no haguem de tornar enrere, a estar tots confinats, sobretot més per les persones que per l'impacte econòmic, pot ser una situació molt difícil de gestionar per tots plegats.

Per tant, ara que podem gaudim de les vacances en un format de nova normalitat i recordant que les mesures excepcionals que es van establir per controlar el virus no les tornin a aplicar, ja que serà sinònim de què no hem après res de tot el que hem passat aquests mesos.

FRANCESC AGUILÀ és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.