El Pla d'Actuació Municipal (PAM): un projecte de ciutat complet i de mirada llarga


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 29/jul/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ens trobem a les portes de l'estiu a punt de fer vacances, un període en què sembla que tot s'aturi, però no és així. És moment de posar la mirada enrere i veure què ha passat durant el curs, un curs que sens dubte ha estat molt intens, on hi ha hagut canvis a la nostra vida quotidiana i també al nostre municipi, on hem hagut de fer front a situacions extremes. Temporals, pandèmies i presa de decisions ràpides, però amb la suficient fortalesa per actuar, en un primer moment per establir un pla de xoc, i en segon terme estratègies i actuacions a mitjà termini i canvis estructurals.

Finalment i, certament, amb retard obligatori inclòs, com a govern hem pogut presentar, el nostre Pla d'Actuació Municipal. Malgrat els improperis de l'oposició i com era d'esperar no els ha agradat, i això ens avala que anem pel bon camí, sospitós hagués estat que haguessin acceptat els postulats més progressistes i d'esquerres que mai ha tingut la nostra ciutat en les darreres tres dècades. Un pla estratègic pensant en les persones i per al conjunt de la ciutat, que defineix perfectament els objectius amb els quals aquest govern vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania i, a la vegada, donar compliment amb un grau elevat del conjunt dels programes electorals de les forces polítiques que hem format govern.

Des del PSC, com no podia ser d'altra manera, ens sentim corresponsables de cada una de les accions i actuacions que es derivaran en aquest Pla d'Actuació Municipal, i no deixarem de treballar per assolir el màxim dels seus objectius. L'educació, el sosteniment de l'economia local, el manteniment dels serveis essencials i bàsics per donar cobertura a les persones que pitjor ho estan passant, la sostenibilitat, l'aposta per una mobilitat sostenible, un veritable manteniment de la ciutat, uns horitzons d'inversió raonables en equipaments i millora de la ciutat, l'eficiència econòmica i equilibri pressupostari, i evidentment una gran aposta per posar tots els elements en la lluita contra l'emergència habitacional i climàtica.

Però no són només paraules que sonen bé en un discurs i que ho aguanta un paper, sinó que els i les socialistes ens ho creiem, hem cregut sempre que una millor gestió de la ciutat faria més eficient la resposta davant de la ciutadania, hem cregut que calen altres mirades de manera transversal, amb projectes de ciutat ambiciosos però realistes que millorin la progressivitat social, que avanci en l'equitat, la cohesió social i la igualtat d'oportunitats. Una aposta també perquè els barris s'hi vegin implicats, perquè se sentin copartícips en la millora del municipi; la relació amb Valldoreix, que ha de ser de plena normalitat entre les dues administracions, que ha de comportar sens dubte el millor sentiment de pertinença a cada indret. En definitiva, és un projecte de ciutat complet i de mirada llarga.

Que passeu un bon estiu.

PERE SOLER és el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat i portaveu del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.