Sobre l'ajornament electoral: Jutges contra el poble


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 19/gen/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El TSJC s'ha pronunciat aquest dimarts respecte a diferents recursos i manté provisionalment les eleccions del 14 de febrer. Un cop més, la política d'aquest país la fan els jutges amb el vistiplau del govern de l'Estat.

És inadmissible que els jutges juguin amb la democràcia i amb la salut de la ciutadania. És una irresponsabilitat. El poder judicial i aquells que han fet la feina bruta volen condicionar la política catalana i el futur del país. La justícia contra la salut, la justícia contra el poble. Tot plegat ens recorda de nou al nefast 155, ara encobert. De nou, la judicialització de la política i la pandèmia. És un escàndol democràtic.

Divendres passat el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret que ajornava les eleccions fins al 30 de maig. Era una decisió difícil i que el govern sabia que, fos quina fos, seria criticada per uns i altres. De fet, segur que ja tenien redactades les crítiques independentment de quina fóra la decisió.

Des d'ERC pensem que era necessari. Calia prioritzar sempre la vida i la salut per sobre de qualsevol altra consideració i les opinions de la pràctica unanimitat dels experts -menys el de sempre- aconsellaven ajornar-les. També la quasi totalitat dels partits amb representació al Parlament, amb més o menys entusiasme, li donaven suport.

Quasi unanimitat, menys un: el PSC-PSOE. Que enmig de 'l'operació Illa', ha vist que les seves perspectives electorals podien minvar pel fet de transcórrer amb el temps l'efecte mediàtic que els hi ha suposat.

Aquest partit ha llançat tota una operació mediàtica i ara judicial, per intentar obstaculitzar aquesta decisió. El més fort, però, és que ho ha fet d'una manera covard. Ocultant-se darrere d'organitzacions 'satèl·lit', com, per exemple, Federalistes d'Esquerres. Ho fa sense donar la cara i evitant el desgast polític que els hi podria suposar aquest fet.

El PSC-PSOE s'amaga així darrere d'altres entitats per interposar un recurs contra el Decret d'ajornament de les eleccions al Parlament de Catalunya. En tot cas, sembla que l'última preocupació del PSC-PSOE i del ministre candidat Illa siguin els ciutadans de Catalunya. Només els mouen i els preocupen els seus interessos electorals, no salvar vides.

Tot sembla indicar que ha estat una maniobra des de la Moncloa. Un nou 155 en aquest cas aprofitant la pandèmia. Cinisme, frivolitat i irresponsabilitat.

Les elits i el poder econòmic català també han pressionat per mantenir les eleccions del 14-F. Malauradament, estem acostumats a què siguin ells els que manin. Però no ho podem permetre. Aquestes eleccions també hauran d'anar d'això, de barrar el pas als que han manat sempre. Hem de trencar 40 anys d'alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat, també per trencar amb aquest tipus de dinàmiques.

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.