Activistes sense complexos


  • Comparteix:

may.dominguez

May Domínguez


Publicat: el 27/feb/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem cridats a cuidar aquest planeta Terra, la nostra llar, no podem esperar més, ens crema a les mans. El món sencer és dins nostre i cal prendre consciència de com actuem i com sentim.

Una bona manera de començar a fer-ho és canviant els nostres hàbits, aquells que hem instal·lat tan còmodament, des d'antuvi, i als quals ja no parem atenció. Petits propòsits faran que tot canviï davant dels nostres ulls com per art de màgia.

Coses com ara deixar de consumir compulsivament, fent alhora l'exercici de repassar què necessito de debò: viatjar a l'altra punta del món? (el que estem vivint ara ens han fet reflexionar sobre això, oi?), tants productes de neteja i detergents?, tants medicaments?, tants aliments envasats?, tants estris a la cuina?, la publicitat impresa?

Descobrir-ne els substituts sostenibles o aprendre a reparar certs objectes ens farà créixer en salut i en autoestima. Així com l'exercici de nous hàbits, com ara reciclar a casa materials plàstics (duren molt i fan servei!), recollir la brossa de la natura, o triar el que mengem amb consciència.

Tot plegat esdevindran petites accions que actuaran com el llevat, educarem amb l'exemple i ens sentirem formant part plenament de la Natura.

També podem exercir altres hàbits que elevaran el nostre esperit, com ara detectar les necessitats dels nostres veïns i veïnes més vulnerables i tenir-ne cura. A vegades només cal creuar unes paraules o noves mirades, o bé fer-los petits oferiments si detectem certes carències.

L'activisme cal exercir-lo sense complexos des de la societat civil, si esperem que ho facin per nosaltres des de les institucions polítiques, ens aplacarà la frustració. Són molts els interessos econòmics que impedeixen, malgrat les bones intencions, portar a la pràctica una política clara i eficient en defensa del que SOM, NATURA.

L'any 2021 ha estat proclamat per l'ONU com l'Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, comencen a fer-ho realitat.

MAY DOMÍNGUEZ RODÉS és membre de Proposem per les Minories




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.