Les botigues d'animals


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo


Publicat: el 25/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa una setmana, l'Ajuntament de Barcelona clausurava una botiga d'animals per trobar-hi un gran nombre de cadells malalts; des de 2013, el consistori ha tancat més de 10 comerços per incomplir l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'animals.

Fa uns anys s'incorporava al Text Refós de la Llei de protecció dels animals la prohibició d'exhibir-los en aparadors d'establiments de venda d'animals, però en cap moment se n'ha prohibit la seva venda. La comercialització d'animals amaga una crua realitat, en la que el sofriment i el maltractament en són els protagonistes. Alguna vegada hem pensat d'on poden sortir, cada any, centenars d'adorables cadells de raça?

Gosses i gates de raça tancades en diminutes gàbies o recintes són forçades a criar sense descans; éssers que no reben amor ni tenen cap família que els el pugui donar, no tenen passejades, ni jocs, ni una llar còmode on descansar. Són veritables màquines de producció, són l'element gràcies al qual es produeix el fruit del que l'humà es lucra, i com a tal és tractat; evidentment, en el moment en el que no pot criar més, sovint desapareix.

El mateix passa amb altres animals com rosegadors, tortugues i ocells: si ens fixem en les minúscules gàbies en les que els tenen a les botigues i fem una ullada a les condicions en les que viuen, resulta senzill imaginar com viuen de portes cap endins, on cap possible comprador els veu.

El resultat són animalets adorables i preciosos, darrere dels quals hi ha tota una història de terror. Oblidem aquella figura del criador responsable i amant dels animals. Quan són el seu lucre, seran tractats com objectes de producció, poc més. I quan comprem animals, sigui quina sigui la seva espècie, contribuïm a que la seva explotació continuï. La primavera ha arribat, i amb ella l'època de cria de moltes espècies. També s'acosta la temporada d'abandonaments. És responsabilitat nostra reflexionar-hi a l'hora d'afegir un nou
membre a la família, i valorar si volem ser partícips d'un negoci on el benestar animal no cobra cap mena de sentit; alhora, estarem donant una família a aquells animals que l'han perduda o que mai no l'han tingut.

Prenem consciència d'aquesta realitat i siguem part del canvi, siguem protagonistes en la defensa i el respecte del benestar i els Drets dels animals.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.