Relacions amb la ciutadania


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà


Publicat: el 7/abr/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan es participa en política és molt important la relació que has de tenir amb la resta de ciutadans i ciutadanes, ja que són el públic al qual et dirigeixes i són els que finalment jutjaran les teves accions. Amb la pandèmia de la Covid-19 la manera de relacionar-nos ha patit canvis i les trobades no són tan afectives.

Els partits polítics han hagut de fer trobades amb els seus afiliats de manera telemàtica i molts actes també via on-line. Això ha fet que moltes persones portin mesos sense veure's presencialment. Tanmateix les relacions amb veïns, associacions, entitats, AMPAs també s'han hagut d'adaptar. Aquesta adaptació ha fet que a les trobades presencials s'hagin hagut de reduir els aforaments per poder participar, però també s'ha obert una porta amb les videoconferències per a entitats i associacions grans per tal de poder encabir a tot el volum de socis i sòcies adherits.

Davant aquests canvis en les maneres de relacionar-nos ens hem d'adaptar i seguir mantenint el contacte com ho fèiem abans de la pandèmia. Ja ha passat més d'un any des de l'inici de l'estat d'alarma i ara que estem més a prop de la immunitat de grup és moment de planificar les pròximes trobades.

L'anunci del president Pedro Sánchez anunciant la vacunació de 33 milions d'espanyols per a finals d'estiu obliga a tots a repensar com farem les trobades després de l'estiu. Tornarà la presencialitat absoluta? Farem reunions híbrides? Les videoconferències continuaran ocupant gran part de les reunions? Són preguntes que ens fem molts, ja que ara que ens hem hagut d'acostumar a reunions virtuals, tocarà fer un canvi de xip i repensar com tornem a relacionar-nos.

Fins que no arriba la immunitat de grup és important seguir mantenint les relacions amb la ciutadania, relacions de proximitat malgrat la mascareta i la distància de metre i mig. Segur que les relacions presencials actuals són diferents, però és un nou format que segur que ens quedarà gravat de per vida.

FRANCESC AGUILÀ és secretari de política municipal del PSC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.