Un govern en femení


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 27/abr/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es diuen Mireia, Núria, Esther, Elena, Lourdes, Alba, Gemma i Pilar. Són dones de diferents orígens, edats i formació. De diferents grups polítics també. Però unides en el fet que, des d'Alcaldia i passant per les Tinències d'Alcaldia i les Regidories, formen l'equip que vertebra el govern d'aquesta ciutat. Un govern amb un marcat accent femení, on 8 dels seus 13 membres són dones.

Unes dones hereves directes de les quals durant segles van lluitar (i moltes vegades morir) per aconseguir que les dones poguessin obtenir el dret a participar en política. Des d'Olímpia de Gouges, que durant la Revolució Francesa va escriure la 'Declaració de Drets de la Dona i la Ciutadana' i que va declarar que "Si la dona pot pujar al patíbul per ser ajusticiada, també hauria de poder pujar a la tribuna per poder ser escoltada", i la reivindicació de la qual li va costar la guillotina. Passant per l'activista britànica Mary Wollstonecraft que, a començaments del segle XIX, escrivia 'Vindicació dels drets de les dones' i reclamava que la dona no fos sotmesa a l'home, sinó que aquest fos un company en igualtat de condicions. Fins a arribar a les sufragistes que s'enfrontaven al sistema per reclamar el dret de vot de les dones, o Rosa Luxemburg i Clara Campoamor que van lluitar per aconseguir la totalitat dels drets polítics femenins.

En definitiva, un govern, el de Sant Cugat, que demostra que les dones ja fa temps que han conquerit el seu dret a ser membres dels diversos governs, tot i que encara hi ha molt camí per recórrer. Un camí que es fa dia a dia i on la normalitat de la presència femenina ha de ser la tònica a seguir, una normalitat en la qual els homes de l'equip de govern ens sentim integrats, ja que totes i tots formen part del mateix projecte. Un govern de Sant Cugat, per Sant Cugat i amb Sant Cugat. Un govern en femení.

FRANCESC CAROL és regidor del grup municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

COMENTARIS

la percepció que molts tenim, es que mes que un govern, sou un esplai.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 27/abr/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.