Camaleonisme


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 21/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sovint es diu que els infants són el futur. A mi aquesta és una afirmació que em trasbalsa i que, en certa manera, em sembla egoista. Ells són també el present i, per això mateix, cal posar la cultura també al seu servei.

Des del govern de la ciutat apostem per la programació infantil en totes les festes de la ciutat, fins al punt que des de fa 10 anys la ciutat acull el festival de música per a nens i nenes Petits Camaleons. Música feta pensant en nens i nenes de 0 a 14 anys, concerts més curts i amb el volum més baix, ambient de festival en clau infantil...

Aquest any, però, el festival creix per fer de la cultura un eix central de vida. El festival es fa gran i arriba a altres llocs de la ciutat, amplia la seva oferta a dos caps de setmana, suma la cultura popular amb una gran mostra dins de la seva programació, la música es converteix en llibre que explica la història i vivències del festival i fa arribar la música a les escoles.

Per primera vegada en aquests 10 anys, establim una nova col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Cugat i el Festival Petits Camaleons per fer entrar la música a les escoles, amb un projecte engrescador per als més petits en què es convertiran en els propis autors d'una cançó. Amb la cançó 'Mirada estràbica' del conegut grup Xiula com a fil conductor, es tractaran les diferències dins de classe per acabar-les convertint en un rap col·lectiu. Un treball interior i col·lectiu al mateix temps, que trenca tabús i eradica diferències. Aquest any són 3 les escoles que s'han sumat a aquesta nova proposta, i esperem que l'any vinent en siguin moltes més: quina col·laboració més fantàstica!

Perquè això és la música, perquè això és la cultura: buscar allò que ens identifica, que ens identifica i tensa per poder-ho compartir lliurement, sense restriccions ni censures. No podem caure en l'error de pensar que la cultura per a infants és cultura en diminutiu, cançons sense rerefons ni reivindicacions, contes blaus i roses...

Nenes, nens... a gaudir del festival!

Seguim...

ESTHER MADRONA (ERC) és i tinenta d'alcaldia de Cultura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.