Guerra de botzines al Mercadona


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 19/ago/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cada dissabte al al matí, Sant Cugat ofereix un espectacle gratuït força entretingut.

ESCOLTA-HO

Té lloc entre la rotonda que hi ha davant del supemercat Mercadona i l'entrada d'aquest establiment i consisteix en una guerra de botzines motivada per les cues de cotxes que es formen a la rambla del Celler. Com que el dissabte és el dia de la setmana que molta gent aprofita per fer una compra general i omplir la nevera, la capacitat d'absorció del pàrquing del Mercadona arriba al límit i la seva entrada es bloqueja. És a dir, que els cotxes que en surten són molts menys que els que hi volen entrar. Fins aquí, res a dir. És qüestió de tenir paciència i esperar-se, no es pot fer res més quan uns centenars de persones han decidit anar al mateix lloc. El problema és que la cua de vehicles que espera per entrar al supermercat no és d'un parell, sinó de vuit o deu, i, per tant, depassa l'espai de l'entrada i continua per la rambla del Celler fins arribar a la rotonda. Això fa que els vehicles que hi circulen i que volen avançar en direcció al carrer Francesc Moragas, quedin atrapats en el col·lapse i es vegin obligats a esperar talment com si també fessin cua per entrar al Mercadona. No cal dir que aquesta situació provoca la indignació dels automobilistes afectats i els empeny a alliberar els nervis tocant la botzina. Cosa, per cert, que no serveix de res, ja que el ritme de circulació el marquen els cotxes que, en comptagotes, van sortint de l'establiment. I si a això hi afegim que aquests cotxes, quan volen anar en direcció a la rotonda, es troben el camí embussat per les raons que acabo de descriure, ja ens podem fer una idea de quina és la situació.
Tenint en compte que el Mercadona ja fa anys que hi és, molta gent potser es preguntarà: “I com és que abans no passava?”. Doncs abans no passava perquè aquest tram de la rambla del Celler tenia més d'un carril. Ara, en canvi, amb la remodelació, els cotxes circulen d'un en un i quan un s'atura s'aturen tots. No estic dient ni molt menys que els vianants hàgim de perdre l'espai que hem guanyat als cotxes en aquest carrer, al contrari, tant de bo en guanyéssim més, d'espais, però és evident que l'Ajuntament ha de posar fi al col·lapse sistemàtic que genera aquest supermercat cada dissabte i a la incívica guerra de botzines que provoca. I dic incívica, per la seva inutilitat. L'ús de la botzina només té sentit si serveix d'alguna cosa, si no serveix de res es converteix en un mer instrument al servei d'algú que vol alliberar la seva crispació nerviosa crispant els nervis dels altres. És, en definitiva, una manera molt egoista i infantil d'anar per la vida. Egoista, perquè aquestes persones només pensen en elles, i infantil, perquè recorden els nens petits que amb el seu plor reclamen l'atenció de tothom que els envolta. Però, qui sap, potser es tracta d'això, potser es tracta de persones que han trobat en aquest comportament el secret de l'eterna joventut.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor (columna publicada el 14/11/08)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.