Curses de braus, cultura de la tortura


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 5/des/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Magnífica la campanya de la plataforma Prou!, una plataforma antitaurina que ha rebut el suport d'Esquerra Republicana i de les JERC pel seu esforç a fi d'aconseguir l'abolició de les curses de braus a Catalunya.

ESCOLTA-HO

Des d'aquesta mateixa setmana, totes les persones de Sant Cugat que vulguin contribuir a eradicar una festa que denigra el poble que la practica poden acostar-se de 9 del matí a 9 de la nit al carrer Valldoreix, 58, per deixar-hi la seva signatura. La veritat és que és vergonyós que en la Catalunya del segle XXI, una Catalunya que es vanta de ser civilitzada, respectuosa amb els drets de les persones i sensible amb els drets dels animals continuï projectant-se al món com un país amb recintes lúdics anomenats places de braus on es torturen animals per al gaudi dels espectadors.

Potser és que als dos socis d'ERC al govern de Catalunya els pot més l'espanyolitat que no pas la sensibilitat. Altrament no s'entén que unes forces polítiques que s'autoproclamen d'esquerres i respectuoses amb el patrimoni de la humanitat es neguin a abolir les curses de braus. La gent ha de saber que la llei catalana prohibeix la tortura de tota mena d'animals llevat dels braus. Sí, així com sona.

No es pot torturar cap animal que no sigui un brau. A un brau sí que se'l pot torturar. “I per què?”, es preguntarà molta gent. “Per què algunes forces polítiques consideren que el brau és diferent de la resta d'animals?”. Doncs perquè el brau és el símbol espanyol per excel·lència i les curses de braus són la Fiesta Nacional espanyola.

Aquest és el moll de l'os de la qüestió. Per això les curses de braus no s'aboleixen, perquè aquells que s'autodefineixen com a no-nacionalistes ja fa molts anys que han esdevingut els principals protectors de l'espanyolitat. I, ves per on, n'hi hauria prou que el govern de Catalunya legislés en aquesta matèria, perquè aquest patètic espectacle disfressat de cultura -cultura de la tortura, n'hauríem de dir- fos eradicat del país. És només una qüestió de voluntat política. Però la voluntat política és indestriable de la ideologia i aquesta, en el cas d'alguns partits polítics catalans, és indestriable de la seva dependència emocional d'Espanya.

Si les curses de braus fossin la festa nacional de Catalunya haurien estat ells els primers abanderats de la seva desaparició, però és la Fiesta Nacional espanyola i abolir-la a casa nostra ens faria menys espanyols. Ja ho sabem: un no-nacionalista pot suportar-ho tot menys deixar de ser espanyol.

VÍCTOR ALEXANDRE



.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Totalment d'acord. Però que en penses de les curses de braus a les terres de l'Ebre. No són el mateix, però també són animals.

brau. Enviat el 5/des/08


Escolta, anònim: les terres de l'Ebre no són Catalunya? Què vols, que et diguin els noms de cada ciutat en un article? Si el Víctor parla de curses de braus se suposa que són totes les curses, independentment del lloc on es facin, no? I si parla de braus són tots els braus, no? A mi em sembla claríssim.

Meritxell. Enviat el 5/des/08


Escolta Meritxell: no parlo de "corridas de toros", parlo de les que es fan per les festes majors de molts pobles. Hi ha una tradició molt arrelada en aquestes terres. També es prohibiran ? I perdona per no ser tant llesta com tu.

brau. Enviat el 5/des/08


Meritxell, no és claríssim! jeje La qüestió és que el tema de les Terres de l'Ebre no són curses de braus, sinó de bous, que no és el mateix! En principi no es poden dur a terme (legalment). La ILP de prou.cat, el que proposa és eliminar una de les excepcions de la llei, que diu que les curses de braus estan prohibides!

bernat. Enviat el 5/des/08


Assassinar animals te la seva conseqüència i permetre que aquesta societat ENCARA tingui costums de l’edat mitjana també. A deixar tothom de menjar àcid úric i viure en pau amb ells animals!!!! Ass. vegetariana-ecologista de SC.

CKSC. Enviat el 5/des/08


A Brau i al Bernat: Naturalment que s'han de prohibir les curses de braus i els correbous! Que sigui tradició no dóna dret a maltractar. Estaria bé que un bou us fes a vosaltres el que a vosaltres us agrada fer als bous. Sembla quer només tastant la mateixa medecina podreu reaccionar. O potser ni així, perquè d'on no n'hi ha no en pot rajar.

Ricard. Enviat el 5/des/08


Ricard, d'on has tret això que jo estic d'acord amb ls curses de braus? m'he limitat a dir que les curses de braus no és el mateix que les de bous, però no que les de bous siguin més defensables! No ho són! jeje EVIDENTMENT que s'han de prohibir les dues!

bernat. Enviat el 5/des/08


Sí, Bernat. Però mentre les de braus estan permeses, les de bous, teòricament, estan prohibides i, en canvi, es continuen fent. Per tant, unes són "legals" i les altres "il·legals".

Montse. Enviat el 6/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.