Què se n'ha fet del cinema del Club Muntanyenc?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 7/mai/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una llàstima que les projeccions cinematogràfiques que tenien lloc tots els dimecres al Club Muntanyenc de Sant Cugat, organitzades per la mateixa entitat i pel Casal La Guitza, s'hagin deixat de fer.

ESCOLTA-HO

És una llàstima, perquè, a banda de ser de franc, les dirigia gent molt competent, l'entorn resultava agradable, els espectadors eren respectuosos i les pel·lícules tenien molta qualitat. A més, es programaven títols singulars, cicles exquisits, clàssics europeus i nord-americans i tot plegat s'il·lustrava amb uns comentaris interessantíssims abans i després de cada projecció. D'allò, però, sembla que no en quedi res. Les darreres sessions -magnífiques sessions, per cert, amb L'apartament, de Billy Wilder, i Lluna de paper, de Peter Bogdanovich- van ser a l'aire lliure aquest passat estiu, per bé que no fa gaire n'hi ha hagut una d'aïllada, sense continuïtat, amb la projecció de Pauline a la platja, d'Eric Rohmer. Això és tot. Ningú no ha explicat què ha passat ni si les nits de dimecres al Muntanyenc tornaran a ser una realitat. Seria una llàstima la seva desaparició, ja que, com sabem, les novetats cinematogràfiques que arriben a les tretze pantalles de Sant Cugat són produccions excessivament comercials i amb molt pocs al·licients des d'un punt de vista cultural. Des d'aquí, per tant, cal fer una crida als programadors del Muntanyenc per tal que recuperin les sessions esmentades. Aquesta primavera encara se'n podrien fer unes quantes a les confortables butaques interiors de l'entitat i, a partir del juny, podrien retornar les refrescants sessions d'estiu a l'aire lliure. Sant Cugat té un gran nivell en matèria d'activitat literària, però continua mancada d'una sala estable que projecti cinema de qualitat set dies a la setmana. És la seva assignatura pendent.

VÍCTOR ALEXANDRE
Periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Jo també ho trobo a faltar. Ens han deixat ben penjats tan maco que era. I fa tanta falta aquell cinema! Als cinemes de Sant Cugat només s'ho pot veure púrria.

Montse. Enviat el 11/mai/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.