Quinzena d'Art: L'Art es mou a Sant Cugat


  • Comparteix:

xavier.escura

Xavier Escura


Publicat: el 11/mai/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Quinzena d'Art s'obrirà el dia 16, amb la Nit dels Museus i Galeries, una celebració que s'estén per Europa i que aquí és promoguda amb entusiasme per l'Associació d'Art Catalunya amb el suport de l'ICIC (Generalitat).

Durant dues setmanes viurem un programa dens i atractiu que inclourà, el dia 17, la molt suggestiva i completa Mostra d'Art al Carrer (Firart), així com visites comentades als espais d'art de la ciutat. El dia 23 inaugurarem, al passeig Fc Macià de Coll Favà, les tres grans escultures de Frederic Gòmez que estrena el programa ?Espais escultòrics a l'aire lliure?. El dia 24 farem la 19ª edició del Llibre Gegant per a nois i noies, a la plaça Barcelona. El dia 28 celebrarem la 3ª Nit Artística de SC amb el Sopar d'Art Autocugat, que inclou el lliurament del premi a la trajectòria pictòrica, la proclamació dels guanyadors del 4rt Premi de Pintura de Petit Format Autocugat i la 2ª Beca d'Art Autocugat, esdeveniments tots ells que continuen la seva trajectòria gràcies a l'admirable compromís de Josep M. Negre (Autocugat) envers l'art i la nostra ciutat. I per fi, el dia 30, la cloenda de la Quinzena d'Art amb la traca final i grossa: la IX Nit de l'Art, la gran festa ja consolidada a SC que inclou visites guiades a tallers d'artistes i un recorregut lúdic-artístic per totes les galeries i espais d'art, amb música en viu a places i carrers. Un itinerari màgic i enriquidor, ple de sorpreses, talent i sensibilitat, indicat per tot tipus de públic, des del familiar i no iniciat, fins al més exigent i professional.
La Quinzena d'Art pot esdevenir una fita important a Sant Cugat, que impulsi, difongui i projecti l'art d'autors d'aquí i altres, tant portes endins com ciutat enllà. I és per això que cal felicitar a tots els promotors, artistes, galeristes i entitats que la faran possible. L'experiència i el rigor professional-artístic de tots ells en són la millor garantia. Em refereixo (p.o. alfabètic) a: Jordi Batlle (La Galeria), Ignasi Cabanas (Sala Rusiñol), Josep Canals (Canals Galeria d'art), Maria Fabre (Pou d'Art), Ramon Grau (Odó Art), Ferran Martí (Estudi Ferran Martí), Adolf Priante (Adolf), Imma Pueyo (Firart) i Lluís Ribas (Espai Lluís Ribas) Paco Salas (Espai d'art). També cal ressenyar la implicació del Club Muntanyenc, L'Ateneu, Unió Art, el Museu de SC, l'Escola d'Art, l'Oficina de Turisme, la Casa de Cultura i la Casa Aymat, així com l'equip de Cultura de l'Ajuntament. Penso que tots plegats ens n'hem de congratular, de la Quinzena d'Art. I si mantenim viu l'entusiasme col·lectiu, la farem arrelar i créixer. Jo n'estic del tot convençut.

Xavier Escura i Dalmau
Tinent d'Alcalde de Cultura, Esports, Educació i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.