Per què som tan bruts?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 19/jun/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs dies, diversos carrers de Sant Cugat oferien un espectacle degradant. Al voltant dels contenidors de deixalles s'acumulaven piles i piles de bosses plenes d'escombraries que la gent hi havia anat deixant.

ESCOLTA-HO

És a dir, que trobant-se ple el contenidor específic, la gent es limitava a deixar la bossa a terra en lloc de llençar-la en el contenidor d'un altre carrer. “Pensi que l'acumulació d'aquestes escombraries genera bosses obertes no sols per gossos i per gats, sinó també per rates. N'he vist passejant-se com si res per la rambla del Celler i pels Quatre Cantons”, vaig dir a una senyora que deixava la bossa a terra i se n'anava. “I què vol que hi faci, si els contenidors estan plens?”, em va contestar. Aquesta resposta em va deixar astorat, però vaig afegir: “I per què no la guarda a casa fins que buidin els contenidors?”. “Sí, home...”, va fer, “ara tornaré a casa amb la bossa”.

Hauríem de reflexionar sobre aquestes paraules perquè, a banda que expressen una incapacitat per actuar racionalment, demostren un egoisme extraordinari. Vist l'espectacle que oferien alguns indrets de la ciutat, sembla evident que no ens importa gens que la porqueria s'acumuli al carrer mentre nosaltres tinguem la casa neta. Cosa que denota una actitud pròpia de nen ric que es pensa que les deixalles desapareixen per art d'encanteri i que, quan no és així, la culpa és dels serveis municipals. Els serveis municipals, certament, tenen el deure de netejar els nostres carrers, per això paguem la contribució, però cal no oblidar que els qui els embrutem som nosaltres. Els serveis municipals, per tant, netegen allò que nosaltres hem embrutat. És important tenir-ho present, això, perquè cada cop que deixem una bossa d'escombraries a terra en lloc de posar-la dintre d'un contenidor degradem l'entorn on vivim i demostrem que la nostra cultura cívica no és superior a la dels gossos i gats que després hi faran festa grossa.


Víctor Alexandre
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Te tota la raó senyor Alexandre i encara es queda curt.El meu llenguatge no es tan correcte quan veig aquestes coses al carrer.

Ane. Enviat el 19/jun/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.