El plaer del teatre al carrer


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 10/jul/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sempre he estat un enamorat de les Lectures a la Fresca que, des de l'any 2005, se celebren cada mes de juliol a tres places públiques de Sant Cugat. Sempre me n'he declarat un espectador incondicional i immensament agraït.

ESCOLTA-HO

Tant al començament, quan eren lectures en el sentit més literal del terme, com en les darreres edicions, que han evolucionat feliçment cap a la dramatúrgia. Trobo que treure el teatre al carrer i posar-lo a l'abast de la gent és una iniciativa meravellosa que només pot inspirar elogis. I no únicament per l'immens esforç que suposa presentar tres obres diferents en només tres setmanes, sinó també per l'altíssim nivell de la direcció i de les interpretacions. Quina manera més deliciosa de crear addicció teatral, quina manera més enriquidora de difondre la literatura catalana.
Contràriament al que es diu, la nostra no és una cultura minoritària. Minoritzada, sí, però minoritària no. La minorització, però, dificulta sovint el coneixement de les nostres obres. Fins i tot entre nosaltres mateixos. Per això, quan hi accedim, ens sorprenem gratament de l'extraordinari patrimoni de les lletres catalanes i de la seva universalitat. Amb aquestes Lectures hem gaudit d'autors propers com Pere Calders, Santiago Rusiñol o Mercè Rodoreda, però també ens hem atansat a Shakespeare i a Molière. Enguany, la proposta de Dolors Vilarasau i els Amics de Pedra i Sang ens porta a dos segles diferents: al XVIII, amb tres peces de teatre burlesc català, i amb Amadeus, una de les obres més famoses de Peter Shaffer, que va ser portada al cinema per Milos Forman, i al XXI, amb Set dones i un home sol, una adaptació d'una novel·la meva que em fa immensament feliç que pugueu veure representada en teatre. Hi trobareu set dones nues que practiquen el nomadisme sexual a la recerca incansable de l'amor i que ens parlen de la complexitat de les relacions sentimentals entre homes i dones. Gràcies per venir i per compartir el plaer del teatre en aquestes inoblidables nits d'estiu.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quina llàstima que ahir no es pogués fer la primera funció per culpa de la pluja. Quin dia es farà aquesta primera? S'ha ajornat?

Cristina. Enviat el 10/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.