L'Esbart Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 9/oct/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una molt bona notícia que l'Esbart Sant Cugat hagi trobat finalment una seu definitiva després d'uns anys d'incertesa arran de la seva marxa del local del carrer Sant Medir. Encara recordem els 72.000 euros que va costar la construcció d'una nova teulada l'any 2002, quan es van detectar problemes estructurals a l'edifici, i també les complexes negociacions de l'any 2006 per mantenir la seu amb unes obres globals que havien de durar un any i mig i que van obligar l'Esbart a instal·lar-se provisionalment en un local de l'avinguda de Lluís Companys.

ESCOLTA-HO

Al final, com sabem, l'Esbart ja no va tornar i l'edifici va ser enderrocat deixant al darrere quatre anys de neguits i d'inestabilitat provocats per la fallida del propietari de la primera seu, l'empresa Grup XXI, i per la distorsió que generen en tota activitat artística els conflictes econòmics i administratius.
Fa una mica de pena, francament, passar pel carrer Sant Medir i veure l'estat d'abandó en què es troba el terreny que des del 1981 havia estat la seu d'una de les entitats més emblemàtiques de Sant Cugat. Ho dic, perquè van passant els anys i l'única vida que s'hi veu, entre les runes, és la de les rates. Per això és una bona notícia que l'Esbart Sant Cugat tingui per fi una seu estable, encara que sigui de lloguer i que primer calgui fer-hi obres d'adequació, com ara els vestidors, la divisió d'espais o la insonorització. Ara, per fi, gràcies a la intervenció de l'Ajuntament, l'entitat té garantida la permanència per un contracte de vint anys que li permetrà dedicar-se de ple a allò que des del 1975 és la seva raó de ser: la dansa i el foment de la cultura popular i tradicional catalana. L'Esbart necessita el suport de la ciutat per sobreviure i la ciutat necessita l'Esbart per demostrar que estima i defensa la cultura.
Víctor Alexandre
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.