Una mica més de coratge, senyor alcalde


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 6/nov/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Realment decebedora la posició que està adoptant l'alcalde Lluís Recoder amb relació a la consulta popular sobre la independència que tindrà lloc a Sant Cugat el proper 13 de desembre. En declaracions a Cugat tv, referint-se al consistori, Recoder ha dit que 'nosaltres no podem donar més col·laboració que la que hem donat. No podem fer difusió del referèndum. Ens està prohibit per llei.'

ESCOLTA-HO

Això, però, és una veritat a mitges, perquè, tot i que és cert que la llei -la llei espanyola- prohibeix que els ajuntaments organitzin referèndums, també ho és que res no impedeix que un alcalde demani als seus ciutadans que participin en les celebracions que es fan a la ciutat, ja sigui la Festa Major, la Festa de Tardor, el Festival de Poesia o una consulta popular. I com que en democràcia es pot consultar tot, des del color dels autobusos fins a la independència del país, on és la vulneració de la llei? Llevat, és clar, que la democràcia espanyola sigui una farsa.
Jo no tinc cap dubte que Lluís Recoder és un demòcrata de pedra picada. De fet, són molts els valors que li reconec en aquest sentit. Per això em sobta que oblidi que hi ha diverses maneres de driblar una llei injusta sense vulnerar-la, ja que una cosa és que l'Ajuntament no pugui promoure el referèndum i una altra que l'alcalde i els regidors no siguin lliures d'opinar públicament sobre el tema. Vull dir que no hi ha res, absolutament res, que els impedeixi expressar-se a títol personal. No obstant això, l'alcalde no sols es desentén de la consulta sinó que afegeix que encara no ha decidit si anirà a votar. Increïble. Increïble i decebedor, atès que l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, va anar més lluny explicitant el seu vot afirmatiu i no ha estat pas empresonat. Crida l'atenció, per tant, que l'alcalde de Sant Cugat -membre d'una formació catalanista-, digui que no sap ni tan sols si anirà a votar. Francament decebedor.
I la decepció ve perquè les paraules de l'estimat batlle ja són un missatge en si mateixes, ja són campanya. Però campanya desmobilitzadora, campanya a favor de l'abstencionisme, campanya en contra de la participació. Un alcalde ha de ser el primer a donar exemple entre els seus ciutadans, i si l'exemple de l'alcalde de Sant Cugat consisteix a quedar-se a casa quan la ciutat celebra una consulta, aprovada pel 75% del consistori, aquesta ciutadania s'ha de sentir inevitablement decebuda.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor, periodista i portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Del tot d'acord, Víctor. En tot cas la participació és símbol de democràcia i la Consulta pretén precisament això consultar al santcugatencs i santcugatenques. A més, cal recordar que en el llibre del Sr Recorder, diu que Catalunya ha de poder decidir el seu futur(veieu pg 57), doncs que començi ara!!

Aniré a Votar. Enviat el 6/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.